15. kolo
19.12.2009 22:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Real udělil Zaragoze „kanára“

Real Madrid nadělil Zaragoze předčasný dárek v podobě šesti gólů. Po 15. kole La Ligy je Bílý balet dva body od Barcelony a bodově se stal nejúspěšnějším týmem španělské nejvyšší soutěže za rok 2009. Hosté ze Zaragozy nekladli odpor a mohli prohrát i vyšším rozdílem.

Real Madrid ukončil podzimní část La Ligy zdrcujícím vítězstvím nad aragonskou Zaragozou. O gólový nářez se podělili dvěma góly Higuaín a Van der Vaart, účet podtrhl Cristiano Ronaldo s Benzemou. Zaragoze nepomohla ani výměna trenéra a setrvává na sestupových příčkách.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, pouze Marcelo nastoupil místo Benzemy. V základní sestavě hostů nahradil Goniho na místě stopera Pavón. Domácí začali zostra a už ve 3. minutě otevřeli skóre. Marcelo prohodil přihrávku na Higuaína, který křižnou střelu z vápna překonal Valleja poprvé.

O tři minuty později hlavičkoval mimo Van der Vaart a střelu stejného hráče z přímého kopu vyboxoval Vallejo. Vydařenou čtvrthodinku zakončil Ronaldo, jehož přímý kop proletěl nad břevnem. Na další gól si museli domácí diváci počkat až do 26. minuty. Za asistenta byl opět Marcelo, jehož pas zužitkoval tentokrát Van der Vaart.

Holandský záložník byl při chuti a o tři minuty nato zvýšil na rozdíl tří gólů. Ramos nacentroval, Ayala míč neodvrátil a Van der Vaart chladnokrevně doklepl míč za zády Valleja. Pak mohla Zaragoza snížit, ale tvrdou střelu Lafity z hranice šestnáctky vyrazil Casillas na roh.

Ve 35. minutě vstřelil druhý gól Higuaín, který zužitkoval odražený míč a přes nedůrazného Paredese zakončil do horního rohu Vallejovy svatyně. Do konce poločasu ještě dvakrát střílel z přímého kopu Ronaldo, ale oba pokusy šly mimo tři tyče.

Úvod druhého poločasu znamenal potupného "bůra", poté co opět po přihrávce Marcela skóroval v 50. minutě Cristiano Ronaldo, když předtím posadil na zem gólmana Valleja a beka Paredese. Zanedlouho předvedl pěkný průnik Marcelo a do středu branky střílel Ronaldo.

Zaragoza mohla snížit v 70. minutě, ale Pennantova střela z první jen olízla pravou tyč Casillasovy branky. Pak se projevilo pravidlo nedáš-dostaneš. Vystřídavší Benzema dostal pas od Van der Vaarta, poradil si s Pavónem a levačkou završil gólový účet na potupného "kanára".

Real chtěl i poté zvýšit skóre, ale střela dalšího náhradníka Granera škrtala pravou tyč. Závěrečnou šanci v poklidu dohrávaného zápasu byla bomba Benzemy, kterou zneškodnil Vallejo. Vysoké vítězství zajišťuje Realu přes Vánoce nejvyšší ligovou gólovou podzimní produktivitu a upevňuje druhé místo v celkové pořadí Primera División.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Povinné tři body

Iker - Arbeloa - Ramos - Albiol - Marcelo - Lass - Granero - VdV - CR9 - Benzema - Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

Iker

Ramos, Garay, Albiol, Arbeloa

Lass, Gago

Higuain, VDV, CR9

Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Krasič do Realu! Nutně...

Reagovat
smazaný uživatel

nevite na ktere stanici se to bude vysilat nebo aspon na ktere strance??dik

Reagovat
smazaný uživatel

na madarskom Sport1 alebo rumunsky(?) Digisport

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele