11. kolo
21.11.2009 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hubené vítězství posunulo Real do čela La Ligy

Real Madrid je po 11. kole La Ligy opět v čele tabulky. Napomohlo k tomu těsné vítězství nad Racingem Santander a remíza dosud první Barcelony na hřišti Bilbaa. Vítězný gól vstřelil Higuaín a přestože domácí příliš hrou nepřesvědčili, výhru si proti slabě hrajícímu soupeři zasloužili.

Bílý balet tak pojede v příštím kole do Barcelony jako lídr celé soutěže. Pravdou je, že předvedená hra příliš diváky nenadchla, protože po úvodní brance se domácí soustředili spíše na údržbu než navýšení gólového účtu. Odměnou jim byly tři body a následně i vedení v celkovém pořadí. Naopak Racing zůstává po matném výkonu na posledních příčkách kvalifikace.

Domácí nastoupili v mírně pozměněné sestavě, dané blížící se dvojicí "postupového" zápasu v LM proti Curychu a španělského "Clásica". Ve světle mnoha absencí trenér Pellegrini mírně změnil i celkové rozestavení. Obrana byla v předpokládané sestavě, v záloze nenastoupil žádný defenzivní štít, vedle Xabiho naskočil po dlouhé době Granero a k nim Kaká, Drenthe, Higuaín a do útoku Benzema.

I staronový kouč Racingu Miguel Ángel Portugal udělal v základní jedenáctce několik změn. Místo Canalese poslal do hry Colsu, na pravém okraji zálohy nastoupil Munitis, na spojce Luis García

Real začal dominovat od začátku utkání v držení míče. První šanci však měli z brejku hostí v 10. minutě, kdy Luís García pálil těsně nad břevno po přihráce Christiana. Domácí odpověděli střelou Granera mimo a poté nastřelil zpoza vápna tyč Xabi Alonso. Bílý balet pokračoval v tlaku a v 19. minutě vytáhl skvělý zákrok brankář Racingu Toňo po přesně mířené střele Kaká. O dvě minuty později po přiťuknutí Xabiho skončil Arbeloův centr na břevně a následnou střelu Drentheho vyboxoval Toňo.

Ve 22. minutě se ale skóre už změnilo. Kaká nacentroval zprava, odražený míč hlavičkoval Garay a Higuaín ze vzduchu sklepl míč do sítě. 1:0 pro Real! Po šesti minutách nasměroval Kaká pas na Benzemu, ale Toňo zachránil. Ve 32. minutě se domácí dožadovali penalty po zákroku Lacena na Benzemu, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Pak měli dvě příležitosti hráči Racingu. Nejprve Tchité obehrál Garaye a Marcela a vystřelil vedle, poté pálil mimo Luís García po přihrávce Tchitého. Do konce poločasu se nic jiného nestalo a Real šel do kabin s minimálním náskokem.

První rozruch v poločase druhém, kromě střely Pepeho mimo, nastal v 54. minutě, kdy rozhodčí neuznal Realu gól, který po pasu Granera vstřelil patičkou Benzema, který ale stál v ofsajdu. V 62. minutě hlavičkoval do náruče Toňa po Granerově přímém kopu Kaká. V 70. minutě se dostal do jasné šance Higuaín, poté co Drenthe využil chyby hostující obrany, ale brankář Toňo opět zachránil.

V 77. minutě se pro změnu a tentokrát oprávněně zlobili hosté ze Santanderu, neboť jim rozhodčí neuznal pro ofsajd gól vystřídavšího Canalese. Do konce zápasu se pak nic významného nestalo a tak se Real po remíze Bilbaa s Barcelonou vyhoupl do čela La Ligy, kde zůstane nejméně do velice očekávaného Clásica.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

4:2

Reagovat
zidane78

no dufam ze vyhrame

Reagovat
smazaný uživatel

♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥

♥ ♥♥♥ ♥

Reagovat
smazaný uživatel

♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥

♥ ♥♥♥ ♥

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele