5. kolo
26.09.2009 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Dva góly Benzemy sestřelily Tenerife

Real Madrid vyhrál i v pátém ligovém zápase za sebou. Tenerife statečně vzdorovalo celý první poločas, ovšem začátek druhé půle zlomily zápas v prospěch Bílého baletu dva góly Benzemy.

Domácí i hosté nastoupili v očekávaných sestavách. Celá první půle se nesla ve znamení souboje dobře organizované hry kanárského celku a zmatečné hry Bílého baletu, který si na domácím hřišti dokonce vytvořil i méně příležitostí. První větší šancí byla v 16. minutě střela Nina po narážečce s Bellvisem.

Obrovskou možnost ke skórování promarnil v 28. minutě Raúl, který po tečované střele Cristiana Ronalda napálil míč zblízka do brankáře Aragonesese. Z následného rohu střílel vysoko nad Xabi Alonso. Na opačné straně se předvedl s křižnou střelou Nino.

Obraz hry se nezměnil ani ke konci poločasu. Přímý kop Cristiana Ronalda zneškodnil Aragoneses. V poslední minutě chytil nadvakrát střelu Komeho Casillas a na opačné straně hlavičkoval nad Ramos.

Do druhé půle nastoupil Kaká místo Granera a místo Ramose Guti a hned to bylo vidět. Ve 47. minutě vyslal skvělý centr na vzdálenější tyč Xabi Alonso, kde vyskočil Benzema a koníčkem otevřel skóre. Hosté takřka vyrovnal o minutu později, když po rohu hlavičkoval Richi, ale obrana Bílého baletu zachránila.

V 53. minutě pálil do zdi Cristiano Ronaldo a na opačné straně zahodil krásnou šanci Nino, který padáčkem těsně minul Casillasovu branku. Utkání nabralo na tempu, Cristiano Ronaldo prošel přes polovinu hřiště a jen výborný zákrok Aragonesese zabránil další pohromě. Z následujícího mráčku ovšem zapršelo. Benzema využil obrovského zaváhání Manola a prostřelil v 58. minutě Aragonesese podruhé.

Poté střílel mimo Kome a Benzema jen o vlásek nezkompletoval hattrick, když minul těsně branku po skvělém pasu Kaká. Následně neproměnil šanci Ronaldo a poté pro změnu Omar nastřelil pouze tyč po trestuhodném vyběhnutí Casillase. Madridský brankář svou chybu vzápětí napravil, jelikož zachránil před hlavičkou Nina a poté spasil Bílý balet ještě jednou poté co nadvakrát zneškodnil šanci Nina.

Poté zafungoval zákon nedáš- dostaneš. V 77. minutě napřáhl po odraženém míči Kaká a jeho pravačka poslala míč na zadní tyč branky Tenerife. Poslední šanci zápasu měl Drenthe, který z malého vápna poslal míč těsně vedle. Real opět zvítězil a posunul se do čela La Ligy.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si tak 4:0,ale je mi jasné,že to bude těžké Ale na druhou stranu doma musíme rozdávat nadílky všem.A nakonec i těm klukům Katalánským vopáleným v El Clasicu,jestli chceme v květnu tancovat u fontány na náměstí Docela sranda,kam se ten Drenthe dostal,co?Na levého beka :-) Moc se už těším na Raúla a snad mu tam i něco spadne:-) Takže v 18:00 to zapínám v tv a jde se na to..HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Drenthe na LB aj zacinal ked dosiel pred 2 rokmi.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
F.Torres

hezky kaká

Reagovat
smazaný uživatel

KAKÁ SE ZASE TREFIL ANO JE TO KRÁSNÝ ZÁŽITEK KDYŽ REAL A BARCA SE PEROU O PRVNÍ MÍSTO HNEDKA NA ZAČÁTKU SEZONY..KONEČNE UMÍSTENÍ BUDE TESNE PODLE ME 1.BARCA A 2.REAL BUDE ROZDÍL JEN VE SKORE.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele