25. kolo
07.03.2010 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Sporting Gijón 3:0

Mallorca rozdrtila Sporting Gijón a posunula se na čtvrtou příčku před na San Bernabeú ztrativší Sevillu, která má stejný počet bodů, ale horší skóre. Výsledek zcela koresponduje s tím, co se odehrávalo na hřišti.

Sportingu se v posledních týdnech celkem dařilo, ale na doma abnormálně silnou Mallorcu nestačil, a to v žádném směru. Hráči domácího mužstva byli vitálnější, častěji drželi míč na kopačkách a narozdíl od svého soupeře si dokázal vytvářet a hlavně proměňovat šance. I proto tým z Baleár splnil letošní velký cíl. Cíl zachránit se.

Fanoušci tento fakt náležitě ocenili, neboť se již před zápasem dohodli, že odmění své miláčky ve 14. minutě skandovaným potleskem. Odměnili, aplaudovali a měli k tomu ještě jeden závdavek, neboť chvíli předtím vstřelil Julio Alvaréz branku. Juan Pablo by si měl sáhnout do svědomí, neboť dostal již podruhé v sezóně velmi podobnou branku. Na druhou stranu to má každý brankář v případě, kdy se centr točí k brance a jsou před ním obránci, nesmírně těžké.

Mallorca tlačila, bušila na brány, míče lítaly okolo tyček ostošest. Nunéz naštěstí hlavičkou branku netrefil, Víctorovi už se to podařilo, ale zaduněla jen branková konstrukce. V průběhu druhé půle narážela domácí jízda na dobře bránící Asturijce, kteří jí do pokutového území již tolik nepouštěli. Pojišťující branka proto přišla až v pětasedmdesáté minutě, když Matabuena ztratil míč na půlce, Gonzalo Castro zařadil vyšší rychlostní stupeň, přesprintoval obránce a přihrál Víctorovi na velmi důležitou branku. V závěru poločasu upravil skóre Webó.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorca je doma výborná , díval sem se na celej zápas a vážně dobrej výkon , rád bych je viděl v LM , nebo alespon v EL , vážně se mi jejich hra zamlouvá

Reagovat
smazaný uživatel

parádní výkon ostrovanů!!!!!!!mallorka by si ligu mistrů zasloužila!!!doma hraje parádní nátlakový fotbal!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele