34. kolo
25.04.2010 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Málaga CF 1:1

Málaga sebrala dva body o Ligu mistrů bojující Mallorca a sama se posunula k Realu Zaragoza, který má také čtyřiatřicet bodů a pořádné důvody se obávat sestupu. Boj o záchranu bude zajímavější, než se ještě před několika týdny očekávalo, neboť se do hry vrátil jak Valladolid, tak Tenerife.

Hostující mužstvo disciplinovaně bránilo, což byl jediný klíč k úspěchu. Mallorca předváděla tradiční domácí ofenzivní smršť, která ale ztroskotávala na pevné obraně Andalusanů. Když už se podařilo překonat obranu, byl na místě v dnešním zápase výtečný Gustavo Munua.

Dvaatřicetiletý brankář již v prvním poločase předvedl své kvality proti střelám Aritze Adurize a Gonzala Castra. Výborně si počínal i proti ráně Valera a proti technické ráně Aritze Adurize. Málaga byla bezzubá a stahovaly se nad ní všechny mračna, když byl v čtyřiačtyřicáté minutě vyloučen po druhé žluté kartě Milan Stepanov.

Po obrátce Mallorca pokračovala ve velkém náporu, vytvářela si i další příležitosti, ale selhávala ve finální fázi. Vniveč vyšla výtečná přihrávka Gonzala Castra, baskický útočník Aritz Aduriz svou další šanci neproměnil. Stejně si počínal i Martí, a tak mohla z ojedinělého brejku zaskočit domácí Málaga. Victor Obinna výtečně trefil odvrácený míč a poslal Andalusany do vedení, které naštěstí pro domácí nevydrželo dlouho. Alespoň jeden bod zajistil Realu Mallorca Aritz Aduriz. Otázkou však zůstává, zda měla branka platit, neboť brankáře Munuu nejspíš neúmyslně zastavil ležící Webó. Rozhodčí branku uznal, a tak Mallorca ztratila dva body, které jí mohou stát ztrátu čtvrté příčky.

Autor: Jiří Lapáček / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Málaga bojující o záchranu potřebuje každý bodík.Tipuji tedy X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele