3. kolo
19.09.2009 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - CD Tenerife 4:0

Souboj dvou ostrovních celků nabídl jednoznačnou partii, jíž dominoval domácí Real Mallorca. Nováčci z Tenerife odjíždějí s nepořízenou a s vědomím, že je tento nulový import naprosto zasloužený.

Mallorca byla od úvodních minut mnohem lepším týmem, vytvářela si více brankových příležitostí a přidávala branky. Na vítězství zadělal v sedmnácté minutě střelec první branky zápasu Mario Suaréz. V dalších minutách se přece jen hostující jedenáctka osmělila k výletům na soupeřovu polovinu a byla z toho pěkná šance Martíneze. Dudu Aouate v brance Mallorcy předváděl spolehlivé zákroky, jeho svatyně byla pro hráče hostů nedobytná.

Do konce poločasu se již žádná větší příležitost nezrodila. Můžeme však zmínit ještě jeden moment, a to žlutou kartu Lula. Tento hráč totiž ve druhé půli inkasoval druhou a byl, nutno dodat, že již za rozhodnutého stavu, vyloučen. Brzy si s ním mohl ve sprše popovídat Marc Bertrán, jehož faul v pokutovém území byl taktéž oceněn červeným kartónkem.

Po obrátce se tlak domácího týmu ještě vystupňoval a začaly padat i branky. V úvodu druhé půle měl sice další příležitost Martínez, jenž nedokázal z blízkosti přesně zakončit, ale poté to byla jednoznačná partie. Mallorca zavedla na trávníku svého stánku ONO Estadi vládu jednoho týmu.

Několik minut po Martínezově pokusu o vyrovnání se prosadil kanonýr Aritz Aduriz a zničil hostům naději na bodový zisk. O deset minut poté zvýšil stav na pro Tenerife nedostižných 3:0 Julio Alvaréz, který nedal z bezprostřední blízkosti brankáři šanci. Debakl mohli dalšími brankami podpořit Valero nebo Ramis, podařilo se to jen Webóovi, který bez větších potíží proměnil za faul na Pezzolana pokutový kop.

Marc Bertrán byl vyloučen a dokonal tak pohromu hostujícího celku, který si do své domoviny odváží zasloužený debakl 4:0. Mallorca potvrdila, že letos může pomýšlet na vyšší příčky. Již závěr předchozího ročníku napověděl, že může být celek z Baleárský ostrovů hodně vysoko, třeba i v pohárové Evropě.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle musi byt pro mallorcu jasne vitezstvi, jinak nemuze pomyslet na vitezstvi primery

no ne, aspon 2:0 by to mohlo byt :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele