26. kolo
14.03.2010 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Real Zaragoza 0:0

Čekání na první domácí výhru od počátku ledna pro fotbalisty Racingu Sntader nebere konce. Proti Realu Zaragoza uhrál domácí celek pouze bezbrankovou remízu. Ta však může mít v konečném účtování nemalou váhu.

Hrdinou zápasu se bezesporu stal domácí gólman Fabio Coltorti. Ten v rychlém sledu zlikvidoval několik nadějných šancí soupeře a zachránil tak Racingu nesmírně cenný bodový zisk. Kromě čekání na výhru rovněž nedošlo k prolomení střelecké impotence. Po porážkách 0:2 s Almerií a 0:3 s Malagou vyšli domácí střelci opět naprázdno. Zaragoza naopak potvrdila, že pod novým trenérem Gayem zažívá obrovský boom a že k lepším výsledkům jí dopomohlo i sedm nových hráčů.

Hostitelé ale začali přece jen o trochu aktivněji. Šance Morala a Canalese se ovšem mezi tři tyče nevešly. Centr Morala našel ve 14. minutě Crespa, jeho hlavička však těsně minula levou tyč Gagovy brány. Na druhé straně se v podobné možnosti zjevil Arizmendi, jeho pokus nicméně skončil snadnou kořistí brankáře Coltortiho. Švýcarský gólman ve službách Racingu musel své umění prokázat zejména ve 35. minutě. K rozehrávce přímého kopu se postavil Pereira, přesným pasem našel Aguilara, proti němuž Coltorti vytáhl fantastický zásah.

Krátce poté spálil další obrovskou příležitost Xisco. Ten ale vůbec netrefil brankový prostor. O vzruch před brankářem Gagem se staral především aktivní Moral, ani jeho dvě rány ale kýženého gólového efektu nedosáhly. Po hodině hry mohl Zaragozu poslat do vedení Arizmendi, míč letící do sítě však z brankové čáry vykopl pohotový Moratón. Největší šanci Santanderu měl zanedlouho poté Colsa. Gago však také potvrdil své kvality a udržel bezbrankový stav až do závěrečného hvizdu sudího Peréze.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele