16. kolo
03.01.2010 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - CD Tenerife 2:0

Tenerife odjíždí z kantábrijského Santanderu s prázdnou. Místní Racing Club rozhodl o svém zaslouženém a teprve druhém domácím vítězství ve druhé půli dvěmi slepenými trefami, díky nimž se klub posunul z bezprostředního sestupového ohrožení a může se odrazit k lepším výsledkům a posunu do středu tabulky. Hosté se naopak stále více sestupovým příčkám přibližují.

Domácí mužstvo bylo od prvních okamžiků při chuti, jenže ani agilní Tchité, ani Óscar Serrano nedokázali své střely zacílit mezi tři tyče. Po nebezpečné Colsově střele z přímého volného kopu to ochozy jenom zahučelo. Racing měl neustálou převahu, hostující hráči nepředstavovali žádné větší nebezpečí. Po obrátce již tomu bylo jinak a Fabio Coltorti musel vytasit ze svého repertoáru několik dobrý zákroků, asi ten nejlepší proti velké příležitosti Mikela Alonsa.

Santander jakoby nemohl nalézt ten správný recept na dobrou obranu hostí a trápil se. Z letargie mužstvo vyvedla první a veledůležitá branka zajišťující vedení, které se během dalších čtyř minut zdvojnásobilo. Munitis pohotově našel Colsu, který neobsazen vyslal na branku nechytatelnou ránu do šibenice. Když se pak po třech minutách skvělou individuální akcí prosadil Xisco, Racing šel do lichotivého dvoubrankového vedení. Jedinou šancí na zvrácení nezvratného osudu byla pro hosty příležitost Telmaria Dineie, jehož hlavička zamířila pouze nad břevno Coltortiho branky. Domácí si připsali zasloužené vítězství, Tenerife naopak ztrácí formu po relativně dobrém začátku sezóny.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele