15. kolo
20.12.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - RCD Mallorca 2:1

Hodně zajímavé, nervózní a pohledné utkání bylo k vidění v andaluské Málaze, kam přiletěla letos výtečně hrající Mallorca. Jenže baleárský celek je na cizích trávncíích poloviční, což dnes k potěše fanoušků Málagy ukázal, i když o bod přišel ani ne tak kvůli špatnému výkonu, ale kvůli velké chybě brankáře Dudu Aouateho.

Utkání mělo svižné tempo, obě mužstva se ukazovala ofenzivní, rychlou a kombinační hrou. V úvodních minutách byla aktivnější Málaga, která šla v posledních týdnech výkonnostně velmi nahoru, avšak obrana Realu Mallorca byla neprostupná. Přesto se dokázala prosadit, když Aouate prachbídně vyběhl, vyrazil míč na kopačku Fernanda, který se nerozpakoval a švihnul míč do sítě. Smutně poté mohl bývalý brankář Deportiva La Coruňa a bezesporu opora Mallorky sledovat, jak na druhé straně prohrál souboj s Munuou dobře hrající Keita. Do kabiny šla o přestávce spokojenější domácí družina.

Po obrátce již tak veselo nebylo, obzvláště když Julio Álvarez velmi brzy vyrovnal. Obrana Málagy nedokázala odvrátit míč po centru Gonzala Castra, který dokázal, ač tísněn a obklopen několika nečinnými obránci, procpat míč do sítě. O chvíli později mohl přidat druhou trefu Ivan Ramis, jehož hlavičku zlikvidoval krásnou robinzonádou Munua, který si v závěru poločasu, již za stavu 2:1, připsal další dva skvělé zákroky proti Aritzovi Adrurizovi a hodně velkou měrou se zasloužil o první vítězství Málagy od vůbec prvního kola, ve kterém Munízovi svěřenci porazili Atlético Madrid.

Branku, která o vítězství rozhodla, vstřelil Forestieri, který možná ani nedoufal, že jeho špatně umístěná a neprudká hlavička skončí v síti. Leč, Aouate byl na výletě mimo svou předepsanou pozici, zaspal, a poté se nechal míčem snadno přeskočit. Svou chybou poslal Mallorcu do kolen, a ač měla ještě dvě šance, nedokázala v Málaze uhrát ani bod.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0=2 mallorka šlape a hraje v pohodě,proto si myslím,že vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele