34. kolo
24.04.2010 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Barcelona - Xerez CD 3:1

Dalo se očekávat vraždění neviňátek. Poslední celek tabulky to ovšem zvládl se ctí. I přesto, že nakonec dohrával pouze v devíti hráčích uhrál na Barceloně přijatelnou porážku 1:3 a nezklamal.

Nezalekl se totiž ani 80 tisícového kotle na Nou Campu, který je pro soupeře tradičně nestravitelný. Xerez tak pouze potvrdil svou formu, která mu ovšem záchranu nejspíše už nedá. Podvědomě se ovšem Katalánci připravují na středeční odvetu Ligy mistrů proti Internu Milán. I proto zůstal pouze na lavičce hvězdný Argentinec Lionel Messi, do hry nezasáhl ani Pedro. Díky tomu se do sestavy na pozici stopera dostal také Ukrajinec Čigrinskij.

Domácí na soupeře ovšem vlétli poměrně zostra. Pěkný centr Xaviho přetavil ve vedoucí gól chladnokrevným zakončením Jeffren. Vzápětí běžel sám na Renana francouzský útočník Thierry Henry, jenže mezi tři tyče nemířil. Henry si své zklamání vynahradil o chvilku později, když perfektním způsobem využil skvělé přihrávky Ibrahimovice. Ovšem domácí se druhým gólem ukolébali a záhy inkasovali. Bermejo dostal ke střele ze střední vzdálenosti dostatek prostoru a nekompromisně zavěsil.

Rovněž druhý poločas hostům vyšel velmi slušně. Armenteros provětral Valdese už po několika vteřinách, španělský gólman si poradil i s následnou hlavičkou Bermeja. Guardiola reagoval tak, že na trávník poslal Messiho a Piqueho. Od té doby šel výkon Barcy rapidně nahoru, což dokumentuje situace z 56. minuty. Yaya Toure nádhernou přihrávkou uvolnil Ibrahimovice, který si se zakončením nedělal větší starosti. Vyloučení Alustizy a Orellany už tak měla pouze dokumentární charakter.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přál bych si druhé klopýtnutí Barcelony,ale myslím že tady asi není o čem mluvit 4:0 pro blbý katálance,HALLA MADRID!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zato zaragoza by mohla dobre pokusat debilnych madridanov a dam im 3 kusy

Reagovat
smazaný uživatel

ked tymi kusmi myslis ze dostaneme 3 body tak to hej

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme ze som myslel tri goly , snad by som neprila najnenavidenejsiemu tymu vyhru

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1pol x

Reagovat
Losinho

První s posledním, navíc na Camp Nou, není co řešit.

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele