1. kolo
31.08.2009 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Sporting Gijón 3:0

Barca si i díky gólu Zlatana Ibrahimoviče poradila se Sportingem a po výhře 3:0 bere všechny tři body. Katalánci od začátku kontrolovali vývoj hry a i když jejich výkon měl k dokonalosti daleko, vítězství bylo zasloužené. Stínem nad zápasem je zranění Maxwella s Bojanem.

Hosté předváděli překvapivě defenzivní taktiku, na kterou nejsme od svěřenců Manuela Preciada zvyklí, a nutno dodat, že jim dlouho vycházela. Blaugranas sice naprosto dominovali v držení míče, ale větší šance v hojném počtu nepřicházely.

Jako blesk z čistého nebe se pak zjevila příležitost pro Castra, který ale tváří v tvář Valdésovi poslal míč vysoko nad, a dobrá práce De Las Cuevase přišla v niveč. A navíc přišel po pár minutách trest. Rohový kop zahraný na bližší tyč prodloužil Keita na úplně volného Bojana, jenž rybičkou poslal míč do sítě.

Sporting i přes inkasovaný gól myslel halvně na defenzívu, ale několikrát se mu podařilo dostat vpřed a vybojovat řadu rohových kopů, z těch však ani jednou žádná gólovka nehrozila. Práci tak Valdésovi obstaral až Maxwell nepříliš podařenou přihrávkou, katalánský brankář však stihl včas zasáhnout před presujícími útočníky.

Na druhé straně nejdříve vyslal slabou střelu Ibra a poté už přišel druhý gól. Po nakrátko zahraném rohovém kopu zafungovala na jedničku exsevillská spolupráce Alvés - Keita a druhý jmenovaný se hlavou zapsal na listinu střelců, a potvrdil tak fantastický výkon z průběhu celého zápasu. Zkušený záložník má v začátku sezóny famózní formu a dnes byl dost možná nejlepším hráčem na trávníku.

Začátek druhé půle navázal na konec první, hned po minutě střílel Zlatan, chvíli nato prozměnu Bojan po pasu Pedra, ani jedna rána však ke gólu nevedla. V 55. minutě přišla první špatná zpráva pro Guardiolu, když se zranil Maxwell, počáteční prognozy však uakzují, že by se nemělo jednat o nic vážného.

Už s Abidalem na hřišti sledoval slušně zaplněný Nou Camp (přes 70 tisíc diváků) tyčku Keity (opět hlavou), balón se pak sice odrazil přímo k Piquému, ale ten nestihl zareagovat a hostující obrana vykopla míč mimo nebezpečí.

To už se jí ale nepodařilo při dalším Alvésově centru, který jeden z obránců Gijónu prodloužil na zadní tyč, kde rybičkou doskočil k prvnímu gólu za Barcelonu Zlatan Ibrahimovič. Třetí gól a opět hlavou, zdá se, že v Ciudad Condal se přes léto tvrdě pracovalo na standardních situacích.

Ještě před gólem se v souboji ve vápně zranil Bojan a musel být nahrazen Jeffrenem. Odhad doby rekonvalescence bohužel tak optimistický jak u Maxwella nebyl a katalánský útočník si od hry odpočine po dobu 15 až 20 dnů.

Ibrovi gól prospěl a hned vzápětí vybídl pěknou přihrávkou ke gólu Pedra, ten ale neuspěl. Poté se švédský útočník dostal k výbornému centru Xaviho ale místo zakončení zvolil obtížnou přihrávku na Keitu, na níž reprezentant Mali nedosáhl.

Barcelona tedy v pohodě vyhrála , Sporting však ty skutečně důležité zápasy teprve čekají.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (14)

Přidat komentář
Xavi

3:0

Reagovat
Lorcan

dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

4:1 start - cíl

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 A takhle celá sézona

Reagovat
smazaný uživatel

ee bude to pouze 2:0 - Ibrahimovič, Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

no koukám že na skore sme sme se sešli ale na Hráčích který daj goll ne tak uvidíme..Ibrahimovič to ale nebude pač to predvedl v superpoháru bylo o ničem a INIESTA neni start jistý pač je zranenej..

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta těžko, když hrát nebude....

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna bude poriadna kanonada

Reagovat
smazaný uživatel

2:0(Messi,Henry)

Reagovat
FCB

začátek sezony...první výhra...a Barca bude kráčit za obhajobou

3:0

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
peky

myslím jasná zaležitost 5-0 pro Barcu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele