2. kolo
12.09.2009 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Real pokazil Espanyolu premiéru

Espanyolu nevyšla ligová premiéra před vlastním publikem. Na svém novém stadionu podlehla Realu Madridu v poměru 0:3. Bílý balet dovedl k vítězství skvělý výkon Kaká.

Ani v druhém kole španělské La Ligy Espanyol nepřesvědčil. Poté, co hráči i celý stadion vzdali čest památce nedávno zesnulého kapitána Daniela Jarqueho. Domácí nastoupili v očekávané sestavě, pouze Roncaglia nahradil Chica. Na druhé straně nenastoupili překvapivě Cristiano Ronaldo s Raúlem.

První velikou šanci ke skórování měli hosté, konkrétně Metzelder, který hlavičkou přestřelil odkrytou svatyni Espanyolu po rohu a načechrání Albiola v 6. minutě. Poté převzali iniciativu domácí, zejména Nakamura, ovšem bezvýsledně. Až v 21. minutě téměř udeřilo před Casillasem. Po přímém kopu domácích hlavičkoval Pareja a Moisés napálil míč přímo do Casillase.

Ke konci poločasu střílel v 27. minutě těsně mimo Verdú a o čtyři minuty později nedosáhnul na střílený centr Ivána Alonsa kapitán Tamudo. Následně ještě zachraňoval po nejistém zákroku Casillase a střele Verdúa Arbeloa. Na opačné straně zkoušel křížnou střelu Benzema, ale netrefil branku.

V 39. minutě měli obrovskou šanci hosté, když načechraný centr Gutiho sklepnl hrudníkem Kaká a prudkou střelu Marcela zázračně vyrazil Kameni. O minutu později se ale už skóre zápasu měnilo. Granero si narazil s Kaká a jeho skvělou přihrávku proměnil v úvodní gól Realu.

Poslední velkou šancí prvního poločasu byla tvrdá střela Moisése zpoza šestnáctky, která skončila těsně vedle. Do kabin tak šli spokojenější hosté. Začátek druhé půle se nesl ve znamení tlaku domácích vedených vystřídavším De la Peňou, ale Bílý balet snášel nápor se ctí.

Domácí měli dvě šance v poslední třetině poločasu. Nejprve na centr nedosáhl Tamudo, poté zneškodnil střelu Cora Casillas, oslavující deset let v brance Realu. Osud zápasu rozhodla skvělá individuální akce Kaká, který se v 77. minutě uvolnil v šestnáctce, našel Gutiho a ten z první zavěsil.

Skóre zápasu završil Cristiano Ronaldo, který přišel na hřiště místo Benzemy. Nejprve tvrdou ranou minul branku domácích, ovšem v poslední minutě utkání si vše vynahradil a po rychlém brejku střelou mezi nohy Kameniho dal svůj první gól ze hry v oficiálním utkání Realu a završil efektivní výkon svého mužstva.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 RealMadrid Alonso Ronaldo

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2 (Benzema, Raúl)

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2!!! tip:0:3(2xBenzema,Kaka)

Reagovat
smazaný uživatel

vysledek tipnuty dobre

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

o, ronaldo na lavočce????!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

prosímtě vzpamatuj se, jo jsi nasraný že real madrid vyhrál, tak tady štveš ronaldem? asi měl k tomu důvod ne, nebyl úplně v pořádku, tak prosímtě klidni hormon.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ahlavně hraje se liga Mistru tak naco riskovat zraneni ty trdlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a cr9 na lavicke za ty prachy se fakt oplati

Reagovat
smazaný uživatel

sami experti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele