24. kolo
27.02.2010 20:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Tenerife utržilo doma od Realu nelichotivého „bůra“

Real dal kanárskému celku z Tenerife lekci z efektivity. Síť domácích se rozvlnila celkem pětkrát a Bílý balet se stále drží v kontaktu se špičkou tabulky, zatímco Tenerife zůstává na jejím druhém konci.

Real se tak trochu revanšoval Tenerife za dva ztracené ligové tituly v 90. letech a nasázel jim na vlastním hřišti potupného "bůra". Dvěma góly se blýskl Higuaín, další branky přidali jeho kolegové z útoku Ronaldo a Kaká a gólový účet uzavřel střídající kapitán Raúl.

Ostrovní celek nastoupil s jedinou změnou v sestavě, kdy Mikela Alonsa nahradil ve středu zálohy Richi, hosté nastoupili s očekávanou základní jedenáctkou. Domácí začali bez respektu a snažili se zatlačit Bílý balet do defenzívy, ale žádná šance z toho nevyplynula. Naopak po deseti minutách zahrozili hosté, když po rohu hlavičkoval nad Ronaldo.

Hra po dalších dvacet minut nenabídla kloudnou šanci, až ve 28. minutě střílel nad Juanlu. Pak ale poprvé udeřil Madrid. Marcelo prostrčil přihrávku na Higuaína a ten levačkou po zemi prostřelil Aragonesese. Domácí odpověděli dvě minuty nato, ale Alfarův pokus z první Casillas zneškodnil.

Další střela, tentokrát z kopačky Nina, šla mimo. Na opačné straně ukopl Luna míč v jasné šanci Ronaldovi. Minutu poté šel Bílý balet do dvoubrankového vedení. Volný Garay naservíroval zprava míč na hranici šestnáctky a Higuaín, tentokrát pravačkou, prostřelil Aragonesese podruhé.

Na začátku druhé půle se s góly roztrhl pytel. Nejprve po polemické akci snížil Ayoze, když vyrazil hlavou míč, který už měl Casillas ve svých rukavicích. Real ale odpověděl rychle: Higuaín přihrál Kaká a Brazilec překonal tenerifského brankáře potřetí. Domácí nesložili zbraně, ovšem Manolo hlavičkou přestřelil a pak si přídomek "San Iker" vysloužil Casillas, který zachránil dvojí šanci domácích a napotřetí ho zastoupil Marcelo.

V 65. minutě měl šanci na hattrick "Pipita" Higuaín, ale jeho oblouček skončil na břevně. O chvíli nato po pěkném průniku Ronalda nedosáhl na jeho gólovou přihrávku o kousek Kaká. V 70. minutě střílel z přímého kopu do zdi Ronaldo. Pellegrini dal prostor Van der Vaartovi, Diarrovi a Raúlovi a po akci holandského záložníka zahrál rukou ve vápně Luna. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil v 78. minutě Cristiano Ronaldo.

V 87. minutě zneškodnil pokus střídajícího Mikela Alonsa jistý Casillas a o dvě minuty později pálil do břevna Alfaro. Gólový příděl uzavřel v nastavení kapitán Raúl, který dorazil centr Van der Vaarta. Real je tak stále v bezprostředním kontaktu s Barcelonou. Tenerife musí zapracovat na koncovce, jinak se může s La Ligou rozloučit.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pojďme Borci, jedeme si pro 3 body můj tip 0:4 Higuaín,Kaká,Ronaldo,Granero

Reagovat
smazaný uživatel

11.4.2010!! Doufám že těm kryplům Katalánským natrhneme pořádně prdel!!!!! Pořád Věřím že Madrid má na to být šampionem,doufám že nesklame jak v EL CLASICU tak i v odvetě proti LYONU!!!Halla Madrid!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tk hale, v realu jsou jenom buzici a namachrovanci prohrali i s barcou a lyonem a to si rikaj ´nejlepsi team na svete v el clasicu bud remizujou nebo prohrjou s barcou sazim na barcu 02!

Reagovat
smazaný uživatel

tk hale, daj si tabletku..

Reagovat
smazaný uživatel

OK, takže vem si číslo Barcelonská rychlokvaška 84 a do fronty.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vidět že asi neumíš unést to že hráči Realu jsou elegani jak na hrišti tak mimo něj,zatím co ty asi nejsi,spíš křupan:D:D a to že rupli s Barcou,ok počítá se výsledek ale škoda jenom těch zahozených šancí na Nou Campu,co se týče Lyonu,ano souhlasím nebyl to ideální výkon ale šancí si vytvořili mnoho a chybělo jenom trošku štěstí,ale věřím že postoupí,však uvidíme jak vše dopadne!!!A kdo se bude smát:D:D

Reagovat
smazaný uživatel

Hoší, nechte těch keců...

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele