35. kolo
01.05.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

CD Tenerife - Racing Santander 2:1

Tenerife už je jen krůček od příček, které by po konci sezóny zaručovaly setrvání ve španělské nejvyšší soutěži! V dnešním klíčovém utkání na domácím trávníku porazilo Racing Santander a na svého dnešního soupeře ztrácí jen jeden bod. V současnosti Tenerife patří osmnáctá pozice, na sedmnácté příčce je se stejným bodovým ziskem andaluská Málaga.

Domácí celek zažívá velké zmrtvýchvstání. Zatímco ještě před několika týdny to vypadalo, že bude s Deportivem Xerez soupeřit o kolik dostane víc branek a komu všemu odevzdá body, nyní je to naprosto jinak. Nováček soutěže se jako mávnutím kouzelného proutku zvednul a není daleko od záchrany. Otázkou je, jak se El Tete poperou s tím, že v příštím kole zajíždí na Nou Camp a v kole posledním na Mestallu...

Racing Santander je v ještě svízelnější situaci. Narozdíl od svého soupeře nemá formu, nedává branky a hlavně nezískává body ani na domácím trávníku. Jeho bilance v tomto kalendářním roce je skutečně tristní, a tak se nemůžeme divit tomu, že budou mít v Santanderu ještě pořádně nahnáno.

Tenerife bylo lepší v obou částech hry. Tu první otevřel několika šancemi Juanlu, ale byl to jeho spoluhráč Roman Martínez, který se radoval ze vstřelené branky. Marc Bertran Romana Martíneze našel v pokutovém území a domácí záložník hlavičkou perfektně překonal bezmocného Colcortiho.

Domácí pokračovali v náporu i po přestávce a dočkali se zasloužené odměny, když Colcorti zařídil pokutový kop, který s jistotou proměnil Ayoze. Racingu dal naději Xisco, který vstřelil branku z takřka nemožné pozice, neuvěřitelného úhlu. O několik minut později mohl hostující mladíček Bolado alespoň vyrovnat, ale jeho hlavička se do branky nevešla. Za domácí zahrozil ještě Nino, ale do statistik se nezapsal.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele