26. kolo
14.03.2010 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

CD Tenerife - Espanyol Barcelona 4:1

Naděje ostrovanů na přežití mezi španělskou klubovou smetánkou trvá. Po sérii nepřesvědčivých výkonů dnes smetli Espanyol vysoko 4:1 a jen prohloubili mizérii Barcelonských na hřištích soupeřů.

Tenerife před tímto zápasem zvítězilo v dosavadním průběhu La Ligy jen pětkrát a okupovalo naprosto po zásluze předposlední příčku. Všechny výhry se navíc zrodily na domácím stadionu Heliodoro. Espanyol od třetího kola nevyhrál venku ani jediný zápas a venku skóroval pouze pětkrát. Právě tyto aspekty a absence klíčového útočníka Callejóna znamenaly povolání Tamuda zpět do týmu. Rekordman v počtu vstřelených branek v barvách Espanyolu ale do hry vůbec nezasáhl.

Domácí se do zápasu pustili s chutí a vytvořili si rovněž první velkou šanci. V deváté minutě vyzkoušel pozornost kamerunského gólmana Kameniho šikovný Garcia, skóre se ovšem měnilo až o chvilku později. Na hranici vápna se zhostil míče Richi, vystřelil a jeho ránu těsně před Kamenim tečoval na opačnou stranu nešťastný Hurtado. Útočníci hostujícího mužstva byli slušně řečeno marní. V jediném náznaku šance se objevil Osvaldo, ke gólu však měl hodně daleko.

Rovněž začátek druhého dějství se zcela jednoznačně odehrával v režii Tenerife. Nepřesnou přihrávku Verdúa zachytil Juan, proběhl s balonem u nohy kolem dvou obránců a přesvědčivě zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Právě Verdú ale dvacet minut před koncem předvedl brilantní individuální akci a vykřesal hostům naději. Ta nicméně vydržela pouze dvanáct minut. Alfaro brankou na 3:1 definitivně pečetil vítězství hostitelů. To ještě v nastaveném čase o jeden gól rozšířil Juan, který si v situaci jeden na jednoho krásně pohrál s gólmanem Kamenim.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Autor článku zřejmě sledoval trochu jiný zápas. V článku píše o úplně jiných lidech, než co se objevovali na hřišti. Pro přesnost, branky dávali: 20. Richi, 49. Nino, 82. Alfaro, 90. Nino - 70. Verdú.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele