2. kolo
13.09.2009 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

CD Tenerife - CA Osasuna 2:1

Tenerife využilo proti Osasuně početní převahy a díky vítězství 2:1 si zajistilo první body v nové sezóně. Pamplona dohrávala v devíti lidech a i když se Pandianimu podařilo eliminovat úvodní branku Nina, po dalším zásahu Ricarda už síly na zvrat hosté nenašli.

Hned z počátku bylo jasné, že si Osasuna nepřijela jen odbránit remízu, nýbrž bude bojovat o všechny tři body. Ovšem ani Tenerife se nenechalo zaskočit a zhruba po deseti minutách zklidnilo svou hru a začalo kousat.

První vážnější šanci měli každopádně hosté, konkrétně Monreal, jehož střelu z hranice vápna zlikvidoval Aragoneses. V 31. minutě mohli jít do čela naopak ostrované, Román poslal míč do vápna na Richiho, jenž hlavou posunul na Alfara, který však v obtížné pozici nemířil přesně.

Hned z protiútoku málem udeřil Nekounam, hlavičkou mířil na pravou tyč, již míč minul jen o pár čísel. A opět uběhla jen jedna minuta, než se udála šance na druhé straně. Ricardo našel Lunu, ale ten i když osamocen hlavičkoval mimo branku domácích.

První poločas nenabídl špatnou podívanou, ale mnohem zajímavější byl poločas druhý. Hned na úvod, v rozmezí pouhých dvou minut, si totiž hostující Monreal vysloužil dvě žluté karty a šel pod sprchy. A aby toho nebylo pro Osasunu málo, z nařízené standardky vybídl Ricardo Nina a ten našel místo mezi nohama hostujícího brankáře, shodou okolností také se jménem Ricardo.

Pamplona ještě dokázala kontrovat a to velmi rychle. Uběhly čtyři minuty, když si na rohový kop Puňala naskočil Pandiani a vrátil oslabený tým do hry. Ztratit vedení proti desíti lidem, to se v Primera División nevyplácí, a domácí se tak museli vrhnout vpřed. Alfarovu střelu po pasu Nina ještě zneškodnil Ricardo, ale o dalších pět minut později už ani on nestačil na dalekonosnou střelu svého jmenovce.

Domácí šli po pojištění výsledku, Alfaro ovšem mířil nad. Další gól nepřicházel, ale Pamplona nakonec připravila Tenerife další dáreček a to v podobě zbytečné červené karty pro Nekounama. V závěru utkání měl ještě nováček soutěže pár příležitostí, ale na konečném výsledku 2:1 se už nic nezměnilo.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele