15. kolo
20.12.2009 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

CD Tenerife - Atlético Madrid 1:1

Atlético Madrid ztratilo další body, když jen remizovalo v Tenerife. A to ještě hosty výrazně podržel brankář Asenjo.

Ofenzívě madridského mančaftu citelně scházela myšlenka a důvtip José Antonia Reyese a střelecké kvality Sergia Agüera, Forlán byl nepodpořen, snad jen Simao snese přísnější měřítko. To domácí jedenáctka hnaná fantastickým publikem excelovala, hrála velmi ofenzívně a nedovolovala hostující jedenáctce útočit, jak se očekávalo. Fantastický výkon, a ani neproměněná penalta na tomto hodnocení nic nezmění, předváděl útočník Nino, zdárně mu sekundoval Alfaro.

Oba jmenovaní borci se velkou měrou podíleli na úvodní trefě ze třetí minuty. Juanlu poslal do vápna výborný pas, centr sklepnul před bránu Alfaro a míč dorazil do sítě nikým neobsazený Nino. Na odpověď se však, naneštěstí pro výtečně hrající domácí mužstvo, nečekalo moc dlouho. Cleber Santana našel několik metrů před vápnem Forlána, který z první našel nabíhajícího si Jurada, který tváří tvář Aragonesesovi nezaváhal a divže neprotrhl síť.

Domácí se vrhli do útoku, dřeli a to se zčásti vyplatilo. Vytvořili si velké množství šancí, ale Sergio Asenjo čaroval. Vylámal si na něm zuby jak Alfaro, tak Nino, který neproměnil pokutový kop nařízený za ruku jinak dobře hrajícího Domíngueze. Sergio Asenjo tygřím skokem zabránil brance, spoluhráči mu mohli o poločasové přestávce líbat rukavice.

I po přestávce pokračoval nápor domácích a Atlético se "prosazovalo" pouze díky rychlým brejkům či lépe řečeno nohám Diega Forlána, již naprosto osamoceného Uruguayce. V třiapadesáté minutě začal fušovat do brankářského řemesla Cléber Santana, když skvělým skluzem zablokoval Ninovu ránu, potom už práci přenechal Asenjovi, který se vyznamenal proti pokusu Ayoze Garcíi. Přenesme se nyní až do nastavení, ve kterém mohlo rozhodnout nejprve Atlético, posléze domácí celek. Časová mezera, kterou jsem tímto skokem udělal, byla vyplněna obléháním vápna Atlética, několika neúspěšnými brejky téhož mužstva a absencí větších možností.

Rozhodující branku měl na kopačce Sinama Pongolle, ale před brankářem domácích volil namísto střely nepochopitelnou přihrávku na v horší pozici se nacházejícího Forlána. Čas běžel a přišla poslední minuta, ve které měl na kopačce Nino zasloužené vítězství. Na Nina propadl dlouhý centr z vlastní poloviny hřiště, devětadvacetiletý útočník si míč zády brance zpracoval a polonůžkami jej chtěl propasírovat do branky. Sergio Asenjo byl i tentokrát na svém místě a jeho střelu s úspěchem zlikvidoval. Domácí mohli smutnit ze ztráty jednoho bodu, fanoušci Atlética Madrid, potažmo vedení, hráči a realizační tým, nebudou mít klidné svátky. Mužstvo čeká velké množství práce.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele