4. kolo
23.09.2009 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Tenerife - Athletic Bilbao 1:0

Athletic prohrál na hřišti Tenerife, a nedosáhl tak na klubový rekord v počtu výher na úvod sezóny. Domácí ovládali zápas od začátku do konce a jen jejich tragická koncovka držela Basky ve hře. Nakonec se ale ostrované přece jen dočkali, když se tři minuty před koncem prosadil Mikel Alonso.

Na hostech se až příliš projevila absence Llorenteho, Toquera, Javi Martíneze a Gurpeguiho, které kouč Caparrós z počátku šetřil, aby bylo dostatek sil na závěr sezóny. A Tenerife toho dokázalo plně využít, když předvedlo atraktivní, útočný a nápaditý fotbal, kterým se po dvou porážkách vrátilo k dobrému dojmu z prvního kola.

Los Rojiblancos byli skutečně horší od první minuty, hned v ní totiž musel zasahovat Iraizoz, svou vlastní chybu v rozehrávce napravil, když chytil nepovedenou střelu Alfara. Převaha Tenerife byla enormní, ze začátku přicházely šance každých sedm osm minut, nakonec byla Iraizozova branka pod palbou neustále.

Zhruba po půlhodině hry byl domácí tlak skutečně enormní, jen útočník Nino by se při proměnění všech příležitostí pravděpodobně stal vedoucím střelcem ligy, bohužel však neměl svůj den. Neuspěli ani Alfaro a Román Martínez,

To na druhé straně bylo ticho po pěšině. Občas zkusil zvednout prapor hostí Susaeta, ale nešlo o nic převratého, takže se nakonec šlo do kabin za bezbrankového stavu. Po týmu, jenž zaznamenal devět bodů z devíti možných, zkrátka nebyla na Heledioro Rodríguez López ani zmínka a to ani v poločase druhém, kdy se do hry z lavičky dostaly některé opory..

Naopak svěřenci José Luise Oltry šli jasně za třemi body, které si bezpochyby zasloužili. A fotbalová spravedlnost tentokráte nezůstala slepá. Běžela 87. minuta, když na Alfarův centr nejvýše vyskočil na zadní tyči číhající Mikel Alonso a přinesl svému celku velecenné body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele