21. kolo
07.02.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - CD Tenerife 1:0

Osasuna má v posledních týdnech famózní formu, což potvrdila sice těsným, ale zaslouženým vítězstvím proti o udržení bojujícímu Tenerife. Navarrský tým spasil v osmačtyřicáté minutě Carlos Aranda po další z mnoha krásných přihrávek Javiho Camuňase, který se ukazuje být tou nejlepší letní posilou.

První minuty ovládlo hostující mužstvo vedené José Luísem Oltrou, ale vážnější brankové příležitosti si nevypracovali. Naopak na druhé straně musel nádhernou robinsonádou likvidovat střelecký pokus agilního Camuňase Sergio Aragoneses. V obrovské šanci se poté objevil Walter Pandiani, ale nedokázal svou hlavu nastavit tak, aby míč poslala mimo dosah hostujícího brankáře. Poté se osmělili i hosté, Alfarovu ránu však Ricardo bezpečně ukryl.

Další skvělý zákrok si Aragoneses nechal pro opět výtečně hrajícího levého beka Nacha Mondreala, který v posledních týdnech na své straně září a hlavně neskutečně podporuje ofenzívu. Žádnou větší příležitost už jsme do konce první půle neviděli, zato velmi brzy po obrátce přišel rozhodující moment celého utkání.

Javi Camuňas přijal několik metrů za vápnem míč, podíval se na nabíhajícího Arandu a jen tak lehce přehodil vracejícího se Manola Martíneze. Carlos Aranda si míč rychle zpracoval a pod nadskočivším Aragonesesem jej poslal do sítě. Hosté mohli záhy vyrovnat, ale Alonso Ricarda nepřekonal. Na druhé straně zazářil dalším skvělým zákrokem opět jistý Aragoneses. V závěru poločasu, který byl velmi vyrovnaný a žádné mužstvo nijak svého soka nepřehrálo, přišla ještě jedna obrovská šance hostí, ale Francisco Nino netrefil opuštěnou branku. I proto si El Tete nakonec odvážejí nejtěsnější možnou porážku, což není při dobrých výsledcích úhlavních nepřátel v boji o udržení nic záviděníhodného.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele