11. kolo
15.11.2008 22:00 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sporting Gijón 2:3

Valencie překvapivě prohrála na domácím stadionu se Sportingem Gijón, který podal na Mestalle velmi kvalitní výkon a v tabulce už je na sedmé pozici. Los Ches zůstavají v tabulce na třetí příčce.

Utkání začalo ve velmi dobrém tempu s náznaky šancí na obouch stranách. První velká přležitost se zrodila v 19. minutě a hned se z ní urodil gól, hostující útočník Luis Moran dostal idealní přihrávku za obranu a v tváří tvář nedal brankaři Renanovi šanci - 1:0. Na druhé straně se snažil o srovnání Villa, jehož ovšem poslal k zemi v pokutovém území jeden z obranců Gijónu, rozhodčí ale zůstal ledově klidný. V další šanci Valencie pálil mimo Miguel. Sporting Gijón zahrozil prostřednictvím útočníka Biliče, který ve velmi dobré pozice pálil jen do bránícího Albiola. Nebezpečnější hosté se dostali ve 40. minutě do další velké šance, Luis Moran trefil nikým neatakovaný uvnitř pokutového území tyč domací branky. Valencie zahrozila v závěrů poločasu hlavičkou Joaquina doprostřed branky a střelou Fernandese v samém závěru těsně vedle.

Místo tlaku domácího mužstva začal druhý poločas druhou brankou Sportingu, Barral vyškolil Morettiho a ranou na přední tyč zaskočil Renana - 0:2. Zaskočená Valencie mohla ihned snížit, to by ovšem musel hlavičkující Morientes trefit hostující branku. I u další nebezpečné akce domácích byl Morientes, jenž levačkou střílel těsně vedle. Na druhé straně hřiště pálil z dobrých pětadvaceti metrů Michel pár decimetrů nad Renanovu branku. V 66. minutě zahrál po rohovém kopu jeden z obranců Sportingu rukou a rozhodčí po poradě s asistentem zapískal penaltu, kterou bez problému proměnil Villa. V 81. minutě však hosté znovu zvýšili svoje vedení, to když Diego Castro využil nedůrazu obrany domácích a špičkou kopačky překonal Renana. Pět minut před koncem vytáhl brankář Cuellar skvělý zákrok proti technické střele Edua. Další výborný zákrok převedl mladý brankář Gijonu proti Albiolově střele z voleje. V závěru se Valencii přece jen povedlo snížit, Baraja našel v pokutovém území Matu, jenž překonal výborného Cuellara, který zachránil tři body Sportingu svým zákrokem v nastaveném čase proti ráně Morientese.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipuji 2:0. Přál bych si, aby dostal šanci Žigič.

Reagovat
smazaný uživatel

ku* zasrana valencia uz podrruhy me posrala tiket!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele