30. kolo
12.04.2009 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Valencia CF 2:3

Valencie potřetí v řadě vyhrála, když po velkém boji porazila na El Molinon Sporting Gijón a v tabulce se po dlouhé době vrátila na čtvrtou pozici zaručující start v Lize mistrů. Naopak Sporting se propadl tabulkou na šestnácté místo.

V 18. minutě šla Valencie do vedení, David Silva předvedl skvělou individuální akci a poté, co si pohrál se třemi obránci Gijónu, překonal ranou k pravé tyči brankáře Lafuenteho. O tři minuty později mohli domácí vyrovnat, Morán vypálil z dvaceti metrů, jeho pokus vytáhl z námahou brankář Cesar Sanchez na roh. Brankář Valencie si poté poradil i s hlavičkou Diega Camacha. Vyrovnání se domácí dočkali ve 34. minutě, nutno však říci, že nespravedlivě. Po zmatcích v pokutovém území Valencie nepochopitelně sudí zapískal penaltu, kterou Barral proměnil a vyrovnal tak na 1:1. V závěru prvního poločasu pálil těsně nad hostující branku záložník Carmelo.

V 54. minutě si Mata narazil s Villou a byl faulován v pokutovém území, rozhodčí správně nařídil pokutový kop, který proměnil bezproblémů David Villa a Valencie tak šla podruhé v utkání do vedení. Na druhé straně hřiště pálil mimo Barral. Dvacet minut před koncem domácí znovu vyrovnali, když z levé strany hřiště poslal Michel centr na Biliče, který přesnou hlavičkou překonal Cesara. Pět minut před koncem spálil tutovku Barral, jenž svoji ránu poslal nad branku hostí. O tři minuty později přišlo potrestání, Mata prostřelil ranou uvnitř pokutového území Lafuenteho a zajistil tak netopýrům cenné tři body.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (1)

Přidat komentář
Špilmachr

Oba týmy potřebuji zabrat a přesto že netopýři venku moc nevyhravaji zvitězi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele