38. kolo
31.05.2009 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Recreativo Huelva 2:1

Sporting Gijón je zachráněn, ale byly to pěkné nervy. Famózní a srdcervoucí závěr letošního ročníku fotbalové La Ligy si na fanoušky připravil pěknou estrádu, když se během 90 minut souběžně probíhajících zápasů vystřídaly na posledním sestupovém místě hned tři kluby.

Právě Sporting držel v rukou černého Petra již před tímto kolem a po první půli bylo na El Molinónu ještě hůř. To totiž červenobílí prohrávali s oslabeným Recreativem Huelva 0:1. Bojovníci z Gijónu se však nevzdali a dokázali nepříznivý stav otočit.

Nervozita a strach svazovaly fotbalistům Sportingu tkaničky u kopaček, a proto si domácí nedokázali vytvořit větší a vlastně i menší příležitost. Celá ta mizérie a sevřenost vygradovaly ve třiadvacetileté, když se trefil Ersen Martín. Jeho přízemní střela se zatřepotala v síti a zdálo se být o sestupujícím rozhodnuto.

Sporting zabral. Camarovi chybělo pár centimetrů, Kike Mateovi také. Právě druhý zmiňovaný byl při chuti a pálil na Riesga prakticky vždy, kdy se dostal na dostřel. Někdy to dopadlo jako v dvaačtyřicáté minutě, kdy trefil horní tribunu stadionu narvaného stadionu El Molinón. V závěru poločasu však zacílit nedokázal, do kabin kráčeli šťastnější hráči Recreativa. Nad domácími zel Damoklův meč.

Po obrátce to všechno začalo. Sporting vstoupil do druhé půle aktivně, dřel a hnal se za vítězstvím. Parádní představení rozjel brankář Riesgo, který likvidoval jednu střelu za druhou. Parádní představení rozjel brankář Riesgo, který likvidoval jednu střelu za druhou. Zaslouženého vyrovnání se dočkal v osmapadesáté minutě, kdy David Barral prostřelil Riesga přízemní střelou. Stále to však nestačilo. Na spásný okamžik si museli hlasití domácí fanoušci počkat až do sedmašedesáté minuty.

Luís Morán se prezentoval tvrdou a přesnou ranou z tytéž pozice jako jeho kolega David Barral. Riesgo kapitoloval, Sporting mířil za záchranou. Ta byla vzhledem k neškodnosti hostí velmi blízko. Sporting i hlídal své vedení a do konce zápasu se do bezhlavé ofenzívy nehnal. Nováček letošní soutěže, remízový král z Gijónu se zachránil.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele