25. kolo
01.03.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - RCD Mallorca 0:1

Rozjetá Mallorca dobyla Gijón, kterému tak oplatila porážku z úvodu sezóny. Sporting předvedl matný výkon a hrál během celého zápasu druhé housle. Svou čtvrtou porážkou v řadě si navíc komplikuje život v tabulce.

Domácímu kouči Preciadovi chyběli Neru, Carmelo a Canella, jejichž posty obsadili Jorge, Jose Ángel a Kike Mateo. Naopak hosté mohli nakonec počítat s Arangem, u nějž vládly pochybnosti. Nakonec to byl právě Arango, kdo dal vítězný gól.

Zápas měl od začátku útočný nádech, a byli to mallorčané, jež si tvořili ty největší šance. Tu první si nicméně vypracoval Sporting, Diego Castro předvedl výbornou individuální akci, předal míč Michelovi, ale ten v jasně gólové pozici selhal a netrefil bránu.

Hosté reagovali hlavičkou Adurize, kterou chytil Lafuente. Další šance přišly z kopaček Míchela a Diega Camacha, oba mířili nepřesně. Mallorca začínala praktikovat přímější fotbal s centry na Adurize, který neustále zaměstnával obranu domácích.

V jedné z akcí si baskický útočník poradil s Gerardem a vsítil branku, jenže si při tom pomohl rukou a uviděl žlutou kartu. Bývalý hráč Bilbaa následně vyhrál další osobní souboj s obráncem Sportingu, tentokráte José Ángelem, jenže gólman Lafuente byl na místě.

Ke konci poločasu pálil nebezpečně Varela a domácí zachránila až konstrukce brány. Mallorca byla lepší, ale branky se do přestávky nedočkala.

Zasloužený gól ale nakonec přišel a to poměrně záhy. Čtyři minuty po příchodu z šaten se z přímého kopu prosadil parádní trefou Arango. Netrvalo dlouho a Arango mohl přidat další gól, tentokráte zakročil Lafuente.

Závěrečná čtvrthodinovka patřila Sportingu, ale ten útočil více srdcem než hlavou. Žádnou gólovou příležitost si už nevypracoval a Mallorca si zaslouženě odvezla tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TIP 1-2 pro Mallorku,hraje poslední dobou perfektně!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele