2. kolo
14.09.2008 19:00 CET
4 : 3
(4:2)

Reportáž

Real Madrid - CD Numancia 4:3

Papírově jasný zápas měl úplně jiný průběh. Domácí Real se hodně nadřel, dvakrát dotahoval náskok Numancie, ale nakonec si za výhru 4:3 připisuje první tři body v sezóně.

Real vstoupil do utkání aktivněji, ale do vedení šla kupodivu Numancia. V 7. minutě Jose Javier Barkero nacentroval a Moreno se trefil hlavou přesně k levé tyči Ikera Casillase. O čtyři minuty později měl další šanci opět Moreno, ale na španělského reprezentačního brankáře nevyzrál. Poté zapnul Real a bylo to hodně znát. Hráči Numancie občas nevěděli, kam dřív skočit. Vyrovnání se domácí borci dočkali v 19. minutě. Nistelrooy přihrál Gutimu, ten z první vypálil a s pomocí teči obránce překonal Juana Pabla - 1:1.

Poté "Bílému baletu" narostla křídla, ale tři minuty nato přišel šok v podobě další branky hostů. Barkero vystřelil z dálky a trefil přesně do šibenice, Casillas byl hrátký - 1:2. Gólové hody na Santiago Bernabeu ale pokračovaly dál. Ve 26. minutě přihrával opět van Nistelrooy, ale tentokrát Higuaínovi a ten svou střelu umístil do protipohybu brankáře a začínalo se opět odznova.

Real se však poučil a po vstřelené brance ještě více přidal a vyplatilo se. Pět minut nato totiž vstřelil vedoucí gól nový muž v domácím dresu Rafael van der Vaart, jenž se krásně trefil z úhlu. I jemu míč připravil Ruud van Nistelrooy. Poté si dal ještě po rohovém kopu nešťastnou vlastní branku Cisma a Real vedl 4:2. Do kabin tak šel spokojenější Real.

Začátek druhého poločasu byl z obou stran velmi opatrný, Real se nechtěl inkasovat a Numacia vyčkávala. Další branka ale na sebe opět nenechala dlouho čekat. V 57. minutě se trefil z přímého kopu opět Moreno a snížil na 3:4 z pohledu jeho mužstva.

Domácí se poté snažili hodně kombinovat a držet míč co nejdále od branky Ikera Casillase. To se jim docela dařilo, do hry přišel i zkušený Raúl. V 74. minutě měl další dobrou střeleckou pozici Ruben De la Red, ale s jeho pokusem si gólman Numancie poradil.

V poslední čtvrthodince opadlo tempo celého zápasu, domácí hodně kouskovali hru a u hostujících fotbalistů to vypadalo, že jim pomalu dochází dech. Do konce zápasu už se nic podstatného nestalo, a tak si Real po bláznivém průběhu připisuje tři body.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

verim v prekvapeni 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele