6. kolo
05.10.2008 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Nováček z Gijónu veze z Mallorcy první body

Až v 6. kole může sympaticky hrající Sporting Gijón slavit vítězství. Nováček z Asturie si veze tři body z Mallorcy, kde porazil domácí tým 2:0 a přerušil tak její čtyřzápasovou šňůru bez prohry.

Trenér Gijónu Manolo Preciado mohl konečně slavit vítězství svých svěřenců, byť pouze z tribuny, kam ho vykázal disciplinární trest. Jeho asistent Iňaki Tejada ho ale dobře zastoupil. Domácí kouč Manzano může být rozmrzelý nejen z přerušení serie neporazitelnosti, ale i z řady promarněných příležitostí.

První vlaštovkou byl pokus Jurada, který minul branku Cuéllara. Gijón vystavil před pokutovým územím obrannou hráz, kterou domácí útočníci jen stěží pronikali. V 10. minutě vyboxoval míč před Adurizem opět Cuéllar.

Jako studená sprcha proto zapůsobil gólový protiúder Sportingu. V 11. minutě rozjel akci Carmelo, narazil si s Moránem a sám před brankářem nezaváhal. Jednalo se o první ofenzivní akci hostí v zápase. Gijón začal hrát aktivněji a v 19. minutě Carmelova střela škrtala tyč Moyovy svatyně. O čtyři minuty později se akce s identickým výsledkem opakovala – Carmelo po přiťuknutí Biliče nastřelil tyč.

Mallorca si se hrou hostů nevěděla rady, David Navarro odvracel nepříjemný centr Morána. Pak odpověděl Varela tvrdou střelou mimo a následně neusměrnil Webó za záda Cuéllara pěkný centr Jurada. Na opačné straně nedosáhl na centr Carmela Morán. Těsně před přestávkou málem překvapil Bilič Moyu jedovatým stříleným centrem.

Hosté pět minut po přestávce svůj náskok zvýšili. Po kombinaci s Diego Castrem přidal druhý gól hostí tvrdou ranou z hranice šestnáctky levý bek Canella, pro kterého to byla premiérová branka v La Lize. Pak předskočil Bilič Moyu a jeho střela jen těsně minula branku.

Domácí kontrovali prudkou hlavičkou Webóa, která ovšem skončila v Cuéllarových rukavicích. V 63. minutě neusměrnil centr zleva do sítě Jurado a dvě minuty nato vykopl střelu Aranga z prázdné branky stoper Gerard. Tvrdou střelou Jurada zlikvidoval Cuéllar, stejně jako o chvilku později hlavičku Webóa z bezprostřední blízkosti.

Na druhé straně střílel Diego Castro, ale Moyu nepřekonal. Pak začala opět tlačit Mallorca. V 72. minutě pálil Varela, ale Cuéllar se blýskl pěkným zákrokem. Poté odpískal rozhodčí penaltu po faulu na Webóa. Sám postižený ovšem penaltu namířil pouze do tyče. V závěru vyrazil ránu Jurada na roh znovu Cuéllar.

Závěrečný tlak domácích už žádnou šanci nepřinesl, a tak Gijón přehrál Mallorcu, připsal si první vítězství a odpoutal se z posledního místa La Ligy. Mallorca se propadla na 10. místo tabulky.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka potvrdí formu a a doma vyhraje 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele