12. kolo
23.11.2008 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

RCD Mallorca - Málaga CF 2:2

Dvakrát musela Mallorca na domácím hřišti dotahovat, aby nakonec urvala bod proti Málaze. Remíza ostrovanům příliš nepomohla k tomu, aby se oddálila od sestupových vod, navíc však dnes neměli...

Málaga se tak polepšila od předchozího vzájemného duelu na témže stadiónu, kdy v Copa del Rey prohrála 0:2 a nakonec vypadla.

Hosté působili ambiciózně, dobře pracovali s míčem a těžili ze skvělých výkonů Portugalců Dudy a Pereiry, jež si plnili své povinnosti jak v obraně, tak v útoku.

Úvodní gól padl ve dvanácté minutě právě po centru fantastického Dudy, míč do vlastního sítě dopravil nešťastně Iván Ramis. Svěřenci Gregoria Manzana dokázali rychle reagovat, už po pěti minutách srovnal stav Josemi, ale hra mallorčanů přesto nebyla ideální. Projevilo se to už ve 23. minutě, kdy šla Málaga znovu do vedení, tentokráte Luxe překonal Nabil Baha.

Náročné publikum na Son Moix ztratilo několikrát se svými hráči trpělivost a zahájilo mohutný pískot. Gregorio Manzano se pokusil reagovat ve druhé půli, když vystřídal Aritze Adurize za Kamerunce Webóa.

Webó měl hned v úvodu dvě velké šance hlavou, gól sice nevstřelil, ale s Málagou to trošku otřáslo a její herní řád se vytratil. Vyrovnat mohl i Juan Arango, ale v koncovce neměl štěstí, ač to zkoušel snad všemi možnými způsoby.

O třetí gól se pokoučel Eliseu, ale výborně zasáhl Lux a o dvě minuty později bylo srovnáno, když se po hrubce obrany hostí prosadil Webó. Závěr ještě přinesl několik šancí a spornou situaci ohledně možná penaltového zákroku na Eliseua, ale na výsledku už se nic nezměnilo.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1-0,3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele