4. kolo
25.09.2008 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - CD Numancia 2:0

Mallorca se dočkala prvního vítězství v sezóně, když na domácím stadiónu porazila Numancii. Hosty zlomil úvodní gól Jurada, po kterém už ostrované svou aktivitu nepustili a zaslouženě vyhráli.

Klub z Baleárských ostrovů má stále velký problém s tvorbou šancí a následným zakončením a i tentokráte se z počátku zdálo, že se proti dobře zformované Numancii bude prosazovat jen velmi těžko. Ligový nováček totiž v úvodních deseti minutách působil vzadu velmi jistě a jelikož Mallorca zatím neoplývá zrovna ideálními střeleckými statistikami, mnozí fanoušci měli obavy z další nuly v kolonce gólů.

Záchranou se tak stala výborná individuální akce. José Manuel Jurado v jedenácté minutě prokličkoval obranou a vstřelil skvělý gól, který značně snížil morálku hostů. Byl to opět kmenový hráč Atlética Madrid, který se objevil v další šanci, tentokráte byl však zastaven Cismovým zákrokem, jenž byl fanoušky na Son Moix považován za penaltový, rozhodčí to však viděl jinak.

Numancia musela za nepříznivého stavu také začít útočit a dvakrát dokonce orazítkovala tyč, i když jednou to bylo až po odpískání ofsajdu. Barkerova střela už však byla ze zcela regulérní pozice a u Mallorcy stáli všichni fotbaloví bozi a přemluvili tyč ke spolupráci.

To však už bylo za stavu 2:0, který krátce po změně stran nastavil svým gólem Webó. Čím více se blížil závěr, tím více se domácí spoléhali na bránění a nakonec to slavilo úspěch. Veledůležité tři body tedy potují na konto Mallorcy, Numancia naopak prodloužila sérii neúspěšných zápasů na Baleárských ostrovech.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mallorca konecne zabere a vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá šanca na prvé 3 body pre Mallorcu

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka vyhraje a odrazí se k lepším výsledkům! tip 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele