31. kolo
18.04.2009 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - RCD Mallorca 1:1

Souboj celku ze středu tabulky s týmem bojujícím o poháry vítěze tentokrát nenašel. I přesto, že Malága šla do vedení, Mallorca dokázala velmi rychle odpovědět a získala proto velmi cenný bod. Pro domácí celek je to ovšem ztráta, zůstává sice na sedmém místě, do nejlepší šestice ji ovšem ještě chybí malý krůček. Ten mohl přijít právě teď. Mallorca poskočila ve vyrovnaném středu na desáté místo a opět se oddálila od sestupových vod.

Malága protáhla také velmi nepříznivou sérii před vlastními fandy, nedokázala tady zvítězit již od února letošního roku, tedy ve čtvrtém duelu po sobě. V prvním poločase byl výkon obou soupeřů velmi bídný, to se zlepšilo až po změně stran. Do první akce se dostal domácí Jesus Gamez, který tvrdě hlavičkoval po rohovém Alberta Luqueho, nicméně asi z deseti metrů minul.

Hosté se nedokázali vymanit z tlaku, krátce po půl hodině hry však mohli jít do vedení. Do vápna dostal balón Cleber Santana, ten zprava uvolnil Gonzalo Castra, ale jeho padáček minul horní roh o několik centimetrů. Po poločase zahrozil z přímého volného kopu Arango, brankář Goitia však dokázal vyrazit jednoruč nad sebe na roh.

Na druhé straně proto zahrozili úspěšně domácí. Po centru do vápna dobře odhlavičkoval ven jeden z hostujících obránců, ovšem asi z 18 metrů z volej napřáhl Apono a perfektně zavěsil do dolního rohu, brankář Lux neměl nárok. Ovšem Mallorca opravdu začala bojovat a o dalších šest minut později zmrazila domácí stánek La Rosaleda. Z přímého kopu skoro z 25 metrů zakončil Arango, jehož pokus podcenil gólman Goitia a nestačil se včas přesunout k tyči.

Domácí se poté chtěli mermomocí dostat do vedení. Hlavičku střídajícího Salva Ballesty dokázal ovšem s přehledem brankář Lux zlikvidovat. O něco později se pak po centru do vápna a prodloužení hlavou dostal k míči zcela osamocen Duda, Lux ale včasným vyběhnutím míč ukryl do své náruče. Mallorca v dalším kole přivítá Valladolid, Malága se o body popere na hřišti Osasuny.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, tvgolo.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2 Arango zaválí a hosté si odvezou 3 body!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele