33. kolo
25.04.2009 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Deportivo La Coruña 1:1

Bitva o evropské poháry vítěze nenašla - andaluská Málaga jen remizovala s Deportivem La Coruňa v zápase, jenž namísto překrásných akcí, pohledných kombinací a mnoha branek nabídl jen na španělské poměry průměrnou podívanou. A to šlo o jeden ze šlágrů kola...

Po prvním tragickém dějství byla veselejší domácí Málaga. Luque podal fantastický výkon, byl pravděpodobně nejlepším hráčem na hřišti a také otevřel skóre. Bylo to zasloužené vedení, neboť se Depor nedokázal dostat do výraznější, byť malé šance, jeho útočná aktivita byla prachbídná. Přejděme k zápasovému dění. Po 22. minutách velké nudy přišla první větší šance zápasu, když Lassad, jenž dostal příležitost namísto Bodipa, vypálil nepříjemně z dálky, ale Goitia bez větších skvěle zasáhl. O deset minut později udeřilo na druhé straně.

Daniel Aranzubía zařídil nepřímný volný kop za malou domů, kterou dokázala dvojice přihrávající Dudu a střílející Luque využít - 1:0. Aranzubía se však i přes to stal hrdinou Deporu, když chytil v závěru pokutový kop. Nepředbíhejme.

Málaga mohla ještě před koncem prvního poločasu zvýšit svoje vedení, ovšem Duda i dorážející Salva nedokázali překonat Aranzubiu, jenž se v posledních zápasech skutečně rozchytal. Depor vypadal beznadějně a zdálo se, že nemá nárok na úspěch. Opak byl pravdou.

Depor vlétl na svého soka a vynikajícím výkonem dokázal alespoň vyrovnat. Ihned po přestávce se mohl radovat, když Guardado perfektně našel centrem Sergia Garcíu, který přesnou hlavičkou vyrovnal - 1:1. Po vstřelené brance Depotivo zabralo, ale před branku se víceméně nedostalo.

Okolo osmdesáté minuty přišlo několik šancí Deportiva, ale mohlo udeřit na druhé straně. A vlastně udeřilo - Luqueho rána skončila jen na břevně. Tentýž hráč zařídil několik minut před závěrečným hvizdem pokutový kop, k němuž se postavil Apono. Nestal se hrdinou, nevstřelil rozhodující branku, jeho střelu výtečně zlikvidoval Daniel Aranzubía a udržel tak remízový stav.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele