37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - CD Numancia 1:0

Getafe se po dobrém výkonu raduje z veledůležitých třech bodů. Na sestupující místo má však stále pouze bodový náskok. I to jim ovšem jejich sobotní soupeř závidí - Numancia se totiž kvůli bezzubému útoku stala druhým jistě sestupujícím týmem.

V prvních minutách se ke střele dostal Contra, v tomto zápase celkem nezvykle ve středu zálohy hrající Rumun ale svou střelou nenadělal nikterak větší potíže Colinasovi. Cortes i Granero si poté při střelách z větší vzdálenosti vedli ještě o něco hůře, když branku těsně míjeli. To na druhé straně si první zákrok po pěkné střele Barkera připsal Ustari.

Před poločasem si pak dvě šance připravil opět Contra. Navzdory normálně plně defenzivní práci znamenal pro Numancii snad tu největší hrozbu. Ze skoro třiceti metrů ovšem levou tyčku hostujícího brankáře minul a těsně před poločasem pohrdl šancí uklidnit své spoluhráče při hlavičce zblízka, kdy střílel nad branku.

A Colinas se nenudil ani po změně stran. Brilantní zákrok předvedl proti výtečné střele Soldada, který tak nevyužil dobrého brejku. Lehčí práci pak brankář Numancie měl proti střele Manua z dvaadvaceti metrů. Hosté jakoby ani neprahli po udržení se v lize a do šancí stále pouštěli soupeře. Po přímém kopu Contry hlavičkoval vedle Soldado a mezi tři tyče se těsně netrefil ani Granero zblízka.

Logické vyústění obrázku hry tak přišlo až v 61. minutě. Po rychlém brejku předložil dokonalou palebnou pozici Contra Soldadovi a ten se svou pravačkou nemohl mýlit. O brzké vyrovnání se mohl postarat Gorka, ale jeho hlavičku vychytal ne moc vytěžovaný Ustari. V závěrečných minutách se naopak málem radovali hosté.

Colinas nejprve vychytal velkou příležitost Gavilana. Ve třetí minutě nastaveného času pak střídající Gorka zahrál ve vápně rukou a musel se pár chvil před koncem zápasu odebrat předčasně do šaten. Jiskřičku naděje ovšem hostující brankář přeci jen udržel, když odhadl směr střely a Controvi penaltu k pravé tyči vychytal. Bohužel pro Colinase jeho spoluhráči už otočit ani stihnout nemohli a po roce působení v nejvyšší soutěži se opět vrací do druhé ligy.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Getafe 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele