37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - CA Osasuna 0:1

Barcelona se sestavou plnou hráčů béčka prohrála doma s Osasunou, která tak i přes výhru Sportingu stále zůstává ve hře o záchranu. Blaugranas hráli v dosti vlažném tempu s myslí upřenou na pozápasové oslavy titulu a středeční finále Ligy mistrů. Sváteční atmosféru na okamžik pokazil jen rozhodčí Rubinos Pérez (shodou okolností pochází z Madridu), který necitlivě vyloučil sedmnáctiletého debutanta Muniesu.

Domácí nastoupili bez Xaviho a logicky také bez stále nedoléčeného Iniesty a právě při absenci obou těchto hráčů se projevilo, jak velkou roli v týmu úřadujícího mistra mají. Pohyb míče a tvorba šancí je bez nich minimální, jejich kreativita je zkrátka nenahraditelná.

A tak v době úvodního gólu Osasuny neměli Blaugranas na svém kontě jedinou příležitost. Ona branka padla po rohovém kopu, na který si nejvýše vyskočil Walter Pandiani, jehož neuhlídal Víctor Sánchez, a hlavičkou na přední tyči do opačného koutu brány překonal bezmocného brankáře Pinta.

Jako jediný hráč základní sestavy hrál za domácí Samuel Eto’o, ale jeho honba za cenou pichichi skončila propadákem, když si sotva byl schopen vypracovat alespoň náznak příležitosti. Povedlo se mu to prakticky jen jednou a to ho vychytal Ricardo.

Kamerunec byl nakonec přesně po hodině hry střídán, což se jeví jako určitý dohodnutý kompromis mezi ním a Guardiolou. Právě bez Eto’oa měla Barca největší šanci zápasu, ale Bojan trefil jen břevno.

Ze zbytku utkání stojí za pozornost už jen červená karta pro debutujícího mladíčka Muniesu. Jeden z největších talentů barcelonské líhně La Masía ji uviděl pár minut po vstupu na trávník za tvrdý zákrok, který si ale za dané situace červenou rozhodně nezasloužil. To si myslel i Josep Guardiola, jenž byl vykázán z lavičky, řada na lavičce sedících tradičních opor jako Xavi či Valdés a pak také Gerard Piqué, jenž při setkání se s madridským rozhodčím v tunelu pronesl "Doufám, že poté, cos tam předvedl, pojedeš domů spokojený."

Největší nesouhlas a podporu Muniesovi ale předvedl zaplněný Camp Nou, jehož protest trval několik dlouhých minut. Pak se ale vše zase vrátilo do normálu, Nou Campem probíhaly mexické vlny a zpívalo se "campeones".

Osasuna odehrála výborné utkání a naplno využila slabší sestavy soupeře, kterého skoro k ničemu nepouštěla. Odměnou za tento takticky perfektně zvládnutý výkon jí jsou tři body, jež mohou mít nakonec cenu zlata, zvláště když Sporting překvapviě vyhrál na půdě Valladolidu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca to asi vypusti a Osasuna potrebuje body asi X2

Reagovat
berger321

asi 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

barcelona ve středu spláče.Hlavně kvůli obraně, která je totálně rozdrcená a taky kvůli nerozehranosti týmu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele