38. kolo
31.05.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

CD Numancia - Sevilla FC 0:2

Sevilla si na závěr sezóny připsala vítězství na Los Pajaritos proti sestupující Numancii. Hodně kombinovaná a promíchaná sestava andaluského celku vytěžila tři body až v závěru utkání.

Sórijský maloklub se se svými věrnými fanoušky rozloučil prohrou a chabým výkonem. Sevilla byla mnohem aktivnější, lepší, komplexnější a týmovější. Snažila se po celou dobu útočit a střílet branky. To se jí však nedařilo, většinou chyběla potřebná přesnost, někdy větší klid v zakončení a takřka vždy lepší přihrávka.

Nejdříve se však mohli radovat domácí, a to již ve čtvrté minutě. Aranda však nedokázal svou hlavičku umístit do Varasovy svatyně (Palop dostal volno), a to i přesto, že byl zcela osamocen v bezprostřední blízkosti odkryté branky. Sevilla se záhy vzpamatovala a osmělila se k několika střelám z delší vzdálenosti. Povětšinou končily na malých ochozech stadionu či na stěnách reklamních poutačů. První půle větší šanci nepřinesla.

Po obrátce mohla jít Numancia do vedení, ale i tentokrát scházelo Arandovi pár centimetrů. V pětapadesáté minutě se pak dobrým zákrokem prezentoval Varas, který vychytal Javiho Barkera. To bylo ze strany Numancie prakticky vše, nepočítáme-li jednu zanedbatelnou šanci Juana Carlose Morana, který trefil břevno.

Jimenéz poté předvedl brilantní tah. Acostu vystřídal Jesús Navas a začalo být živo. Tři minuty po příchodu na hrací plochu se mohl radovat, ale jeho první pokus skončil těsně vedle a druhý byl zablokován. V závěru utkání byli hosté aktivnější, přičemž vsítili, dá se říci, zaslouženou branku. Chevanton pronikl do vápna, dostal se s míčem až k lajně, ale stačil přihrát před branku, kde neměl větší potíže míč umístit do branky rezervní hráč Emiliano Armenteros.

Porážku následně dokonal Juan Carlos Moreno, jenž usměrnil míč nešťastně do sítě; dal si vlastní gól. S ohledem na to, že druhá branka padla v nastaveném času druhé půle, bylo rozhodnuto. Takřka po rozehrávce ukončil rozhodčí zápas, Sevilla si odváží zasloužené tři body.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele