36. kolo
17.05.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Numancia - Recreativo Huelva 1:0

Numancia dokázala urvat všechny tři body ve veledůležitém střetnutí s Recreativem Huelva a stále ve skrytu duše živí naději na udržení se. S ohledem na další zápas, ve kterém se Pachedovi muži střetnou s madridským Getafe, které dělí od Numancie právě tříbodová propast, není možnost záchrany snem či iluzí, nýbrž možným vyústěním celé zápletky. Pro bojovníky z Numancie by to bylo velké zadostiučinění.

To mužstvo Recreativa Huelva balí zavazadla a s největší pravděpodobností opouští nejvyšší soutěž. Po dvou letech v La Lize ho čekají boje v Segunda Division.

Zápas to byl podle očekávání velmi nervózní, obě mužstva pečlivě bránila a došlo i k několika tvrdším zákroků na hranici snesitelnosti. Hra byla velmi vyrovnaná a nedá se říci, že by mělo to či ono mužstvo navrch. Fotbalové krásy bylo poskrovnu, jak se patří na dobrý záchranářský souboj.

První poločas nepřál fotbalovým labužníkům. Míč se do pokutových území takřka nedostal, nepočítaje rychle odchýlené centry. První vážnější příležitost měl aktivní Javi González Del Pino, ale z malého vápna se nedokázal do Cismova centru trefit. Na druhé straně s velkou jistotou zasahoval Juan Pablo Colinas proti horší ráně Vazquéze. Vše podstatné se odehrálo ve druhé půli, tak kvapem k ní.

Čím více se nachyloval čas konce druhého dějství, tím více se na hřišti přiostřovalo. Rozhodčí hnedle několikrát tasil žlutý kartónek, v závěru došlo i na ten červený. V průběhu druhé půle přišel na hřiště nejlepší střelec Numancie, jenž v posledních týdnech spíše strádal, José Javi Barkero, jež se poprvé ukázal v dvaasedmdesáté minutě. Jeho kulišárnu však Riesgo s vypětím všech sil lapil. Následovala hra plná faulů, nervozity a emocí, bez jakékoliv příležitosti, ba snahy vytvořit si jí.

Zápas rozhodl pokutový kop. Gorka Brit byl faulován Alainem Nefem a Peréz Lasa odpískal penaltu. Následné protesty rozhodnutí nezměnily, naopak hostům přitížily. Andres Lamas nevybíravým způsobem seřval rozhodčího a byl poslán do sprch.

Rozhodující okamžik zápasu. José Javi Barkero trefuje přesně k tyči a je rozhodnuto. Nedlouho poté přichází závěrečný hvizd a radost na sórijský způsob. Naděje umírá poslední.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele