13. kolo
30.11.2008 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - CD Numancia 2:0

Athletic Bilbao dokázal ve veledůležitém utkání proti Numancii zvítězit, a odrazit se tak ze sestupových vod, kam naopak usadil svého dnešního soka. Hrdinou Basků se stal útočník Fernando Llorente, který se postaral o oba góly svého týmu.

Na sestupu se přitom Atheltic držel celých šest kol a na San Mamés již vládla nervozita, dnešní tři body snad dodají svěřencům Joaquína Caparróse trochu klidu. Pro domácí bylo klíčové, že dokázali dát gól hned z úvodu. Yeste rozjel akci, předal míč Susaeotvi a jeho parádní centr ne méně skvěle zakončil hlavou Llorente.

Numancii ale inkasovaný gól nepoložil tolik, jak by možná domácí doufali, a snažila se s výsledkem něco udělat. Dobře kombinovala ve středu hřiště a hledala cestičky k bráně brankáře Iraizoze.

Vzhledem k výše zmíněnému nepřekvapí, že když Bilbao dalo další gól, bylo to z brejku. Tentokráte se Llorente prosadil výbornou střelou v pravé tyči Juana Pabla. Zdálo se, že už není, o co hrát, ale hosté nevzdávali.

Několikrát Basky zatlačili a dlouhé mintuy je prakticky nepouštěli z vlastní půlky, skórovat se jim však nepodařilo. Naopak to mohl být Athletic, který krátce po začátku druhé půle měl na noze třetí branku. David López našel Susaetu a tomu zkazila radost konstrukce brány.

Zbytek druhého poločasu už byl mnohem klidnější, Numancia ztratila sílu a Athletic už si zbytek pohlídal.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bilbao,patrilo by sa vyhrat aspon 2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele