36. kolo
07.05.2008 20:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Zaragoza 1:0

Valencia porazila v důležitém záchranářském utkání Zaragozu 1:0, jedinou branku utkání vstřelil David Silva, který utkání nedohrál, neboť pár minut před koncem uviděl červenou kartu. I přesto však Netopýři dokázali podruhé v řadě vyhrát na domácím stadionu a velmi se přiblížili k záchraně. Naopak Zaragoza po čtyřech duelech prohrála a na šestnácté pozici s jednobodovým náskokem na sestupové příčky ji čeká perný závěr ligové sezony. Los Ches jsou čtrnáctí.

V úvodu utkání byla k vidění velká nervozita u obou mužstev, první šanci si vypracovali domácí, David Villa se svojí individuální akcí neuspěl, stejně jako na druhé straně Ricardo Oliveira. V 21. minutě přišla rozhodující akce utkání, Baraja našel Silvu, jenž si zpracoval míč a přesnou ranou na vzdálenější tyč poslal Valencii do vedení. O pár minut později to byl znovu Silva, který se dostal po přihrávce Joaquina ke střele, tentokráte mířil talentovaný záložník mimo hostující branku. Hosté se snažili vyrovnat prostřednictvím Sergia Garcii, s jehož pokusem si ale poradil Hildebrand.

Do druhého poločasu nastoupil do sestavy Zaragozy bývalý miláček fanoušků Valencie Pablo Aimar, jenž právě na Mestalle strávil nejlepší roky své kariéry. Ani on však nedokázal najít recept na domácí obranu, stejně jako Gabi, který svojí střelu poslal těsně vedle Hildebrandovi branky. Ani Ayala, další bývalý hráč Valencie nedokázal hlavou trefit prostor mezi třemi tyčemi valencijské branky. Valencia zahrozila v podobně střely Davida Villy, ale brankář Cesar byl připraven zasáhnout proti ráně španělského kanonýra. Pět minut před koncem byl za protesty po druhé žluté kartě vyloučen střelec branky Silva, Netopýři si ale i v deseti dokráčeli za vítězstvím.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (3)

Přidat komentář
Marv

0:2 a za rok Segunda Division

Reagovat
-Kopy-

Odpal.

Reagovat
smazaný uživatel

Opet stale stejna chyba v sestave.... mohlo to vypadat takto : Canizares- Marchena, Albiol, Alexis, Miguel- Vicente, Silva, Baraja, Joaquin- Villa, Angulo. Ale sestavu tvori trener, takze i tak mu drzim palce. Snad to tedy dobre dopadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele