17. kolo
22.12.2007 20:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Valencia CF 2:2

Zajímavé utkání mezi Zaragozou a Valencií na stadionu La Romareda skončilo remízou. Zaragoza sice ještě čtvrt hodiny před koncem vedla 2:0, hosté však poté během pěti minut dokázali srovnat a v závěru utkání dokonce mohli strhnout vítězství na svoji stranu, Arizmendi však trefil tyč. Valencia zůstává v tabulce sedmá, Real se posunul na průběžnou devátou pozici.

Už ve druhé minutě zápasu přišla první střela, Montoro střílel ze střední vzdálenosti metr vedle levé tyče branky Zaragozy. V deváté minutě pálil z hranice pokutového území mimo kapitán domácího mužstva Zapater. V 16. minutě se dostal za obranu Valencie Oliveira, jehož v pokutovém území srazil k zemi gólman Mora a rozhodčí José Luis Paradas Romero odpískal penaltu. Míč si postavil kanonýr Diego Milito a svým devátým gólem v sezoně poslal Real do vedení. Zaragoza se i nadále tlačila do koncovky, se střelou Oliveiry z jednadvacáté minuty si poradil brankář Mora. Ve třicáté minutě přišel druhý gól Zaragozy, Sergio García se uvolnil na pravé straně hřiště a jeho centr se k údivu všech skončil za zády brankáře Mory, jenž si míč srazil nešťastně do vlastní branky. Ve 43. minutě odcentroval na levé straně Diogo, na jehož centr si vyskočil Oliveira, který míč hlavičkou uklidil do branky Valencie, ovšem fotbalista Zaragozy při výskoku fauloval obránce Marchenu a proto branka nebyla uznána. V závěru poločasu střílel z přímého kopu Oliveira doprostřed branky, kde stál připravený Mora.

V 55. minutě střílel tak jako v prvním poločase z dálky Montoro vedle domácí branky. Dvě minuty nato byl vykázán rozhodčím Romerem na tribunu kouč Valencie Ronald Koeman. Po hodině hry si poradil brankář López Vallejo s pokusem hostujícího útočníka Arizmendiho. V 76. minutě přišlo snížení, Arizmendi našel Žigiče, který hlavičkou směřující na zadní tyč překonal gólmana Valleja. O dvě minuty později mohl Žigič vstřelit druhý gól, ovšem Vallejo tentokráte jeho pokus vyrazil, dorážející Joaquin stál poté v ofsajdu. V 82. minutě Valencie vyrovnala, Silva se uvolnil v pokutovém území a krásnou střelou na zadní tyč nedal šanci Vallejovi. V 86. minutě si poradil Vallejo s hlavičkou Joaquina. Na druhé straně vyrazil brankář Mora hlavičku Ayaly, dorážející Oscar hlavičkoval nad branku hostů. V nastaveném čase Valencie spálila obrovskou šanci, Joaquin našel v pokutovém území Arizmendiho, jenž z pěti metrů trefil tyčku domácí branky.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, jak to v sobotu na La Romareda dopadne ? Valencia udělala nechutnou čistku a doufá ve světlé zítřky. Moji důvěru ale prozatím nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem v tom hnoji okolo Valencie zapomněl natipovat, takže tip 2:0.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Koemane vrať se odkud si přišel!!!

Reagovat
smazaný uživatel

SKVELE PANE KOEMAN

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Valencia "utrpěla" zisk bodu. V situaci, v jaké jsou je to pro ně nejvíc možné. A prosadil se Nikola Žigič, další, který měl být v nechutné čistce odepsán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele