31. kolo
06.04.2008 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Zaragoza - Real Betis 0:3

Betis vykradl Zaragozu – andaluský tým přesvědčivě zvítězil a poslal tak domácí na sestupové osmnácté místo. Ačkoliv Zaragoza byla střelecky jasně aktivnější, chyběla jí přesná muška. Oproti tomu Betis si téměř pojistil záchranu, a to díky gólům Marka Gonzáleze a Mariana Pavoneho a skvělým zákrokům mladého brankáře Casta.

Zaragoza věděla, o co hraje, a tak nastoupila do zápasu aktivně. Nicméně už po osmi minutách dostala první ránu. Na krásný centr Iliče naskočil Mark González a hlavou skóroval. Aragonci se pokusili o odpověď – dvě šance, obě po centrech Sergia Garcíi, měl Milito, ale v obou případech šla jeho střela vedle. V šestnácté minutě znovu udeřil Betis a znovu to byl Mark González. Chilský reprezentant utekl Ayalovi a snadno překonal brankáře Césara.

Zaragoza viděla, jak se její plány hroutí, ale nehodlala se jen tak vzdát. Do zakončení se dostal Óscar, Casto mu však překazil plány skvělým zákrokem. Blízko gólu byl i na druhé straně Pavone, ale střela se jen otřela o břevno. Trenér domácích Villanova ještě před poločasem sáhl ke střídání, chybujícího Luccina nahradil Aimar a předváděná hra se o něco zlepšila. Během prvních pětačtyřiceti minut se už nic dalšího nestalo a Zaragoza tak šla do šaten s dvougólovým mankem.

Domácí nastoupili do druhé půle aktivněji, obrana Betisu ale fungovala spolehlivě a v brance čaroval Casto, například při Matuzalemově střele z přímého kopu. Navíc v 62. minutě po centru Edua hlavičkoval Pavone a upravil skóre na konečných 0-3. Alespoň upravit výsledek se pokoušel nejprve Matuzalem, jeho střelu však hráči Betisu odvrátili na roh, a poté zblízka Diego Milito. Šanci měl ještě Sergio García, ale na Casta si nepřišel. A když i střela Paredese zamířila mimo branku, Betis už si konec zápasu pohlídal.

I když Zaragoza hosty přestřílela, kontrolu nad zápasem držel po celou dobu sevillský tým. Domácí se tak propadli až do sestupových vod. Naopak Betis díky své třetí výhře v řadě poskočil v tabulce výrazně nahoru a zdá se, že záchranu už si nenechá vzít.

Autor: Lucie Vacíková / Marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácím teče hodně do bot, nesmí si dovolit ztratit body. Betis má ale určitě potenciál na to, aby si z La Romaredy odvezl bod. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Panečku, ta Zarragoza to teda pěkně mrví, jen co je pravda. Už klesli na sestupovou pozici !!! Zato Betis má už na 11. místě docela klid.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele