33. kolo
20.04.2008 17:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Real Murcia - RCD Mallorca 1:4

Dani Guiza nasázel hattrick a jeho Mallorca zvítězila na půdě Realu Murcia 4:1. Guiza se tím značně přiblížil koruně pro nejlepšího střelce ligy, Murcia pro změnu pozicím zaručující účast v Segunda División, ztráta na sedmnácté místo je pár kol před koncem osmibodová.

Zápas nicméně začal dobrou šancí domácích, když gólu zabránil až na poslední chvíli Nunes. Nadějný úvod se však brzy změnil ve vlnu deziluze, první akce Mallorky totiž skončila golem. Centroval Webó a kanonýr Guiza hlavou poslal svůj tým do vedení.

O deset minut později už byl náskok dvojnásobný, centrování si tentokráte vzal na starosti sám Guiza, našel hlavu Aranga a ten nezaváhal. Dvě šance hostů, dva góly a zápas prakticky rozhodnutý sotva po čtvrthodině hry.

Svěřenci Gregoria Manzana skutečně ovládali hřiště, zvýšit na 3:0 mohl Webó a hned dvakrát Guiza. Hráči Murcie si vyslechli nějaký ten pískot domácího publika, ale přece jenom si dvě šance vypracovali – v takřka ideálních příležitostech nicméně selhali jak Kabous tak Aquino. Tím také skončil první poločas.

Na domácích byla znát snaha, ale fotbalová kvalita zkrátka scházela. Mallorca vstoupila do druhé půle jako uragán, hned v první minutě měl Guiza dvě šance, přičemž z té druhé přišla po pasu Webóa branka na 0:3.

Vzhledem ke stavu se hráči hostů přestali soustředit a Murcia vycítila šanci na zredukování výsledku. Štěstí zkoušeli Iván Alonso a Baiano, ale další gól přidal zase Dani Guiza, jenž tak završil svůj hattrick. Čestný a zasloužený zásah za Murcii v závěru zaznamenal Baiano hlavou po Abelově centru.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Mallorka nastoupí v plné síle a bude proměnovat šance tak v pohodě vyhraje.V minulém utkaní byla znát absence Ibagazy!!!Můj tip 1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele