38. kolo
17.05.2008 22:00 CET
3 : 5
(1:3)

Reportáž

Real Murcia - FC Barcelona 3:5

Hattrick Giovaniho výrazně pomohl Barceloně k vítězství 5:3 na hřišti sestupující Murcie. S ročníkem 2007/08 se tak vítězně rozloučil odcházející lodivod Frank Rijkaard a hráči, s kterými klub do nové sezóny nepočítá.

Před posledním kolem šlo oběma týmům prakticky jen o čest. Barcelona hrála o třetí místo, Murcia lépe než devatenáctá skončit nemohla. Podle toho také vypadalo samotné utkání, hrálo se v uvolněném duchu, v úvodu se více snažili domácí, kteří se chtěli rozloučit s Primera División důstojně.

Iván Alonso hlavičkou orazítkoval břevno. Na druhé straně měli Barcelonští kopat penaltu za faul na Puyola. Ještě předtím to zkoušel ze třiceti metrů Gudjohnsen, ale gólman Alberto se zaskočit nenechal.

Byla to Murcia, která otevřela skóre. Po rohovém kopu překonal Pinta zadák Ochoa. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, ve 23. minutě Barcelona rozebrala svého soupeře a krásnou kombinaci zakončil do prázdné branky Eto’o.

Do konce prvního poločasu přidala Barça další dvě branky. Ve 26. minutě si naběhl Thierry Henry na dlouhý pas Xaviho, obelstil brankáře a rozvlnil síť. O sedm minut později inkasovali domácí potřetí, zároveň dal o sobě výrazněji vědět mladičký Giovani. Eto’o se po vysunutí z kopaček Gudjohnsena ocitl za obranou Los Pimentoneros a do odkryté svatyně Alberta přihrál Giovanimu, který nemohl nedat.

Do konce prvního dějství mohli Katalánci přidat další góly, ale poločasový stav 1:3 zůstal nezměněn.

V pohodě hrající Barcelona zvýšila několik minut po zahájení druhého poločasu. Giovani si vyměnil míč s Eto’oem a krásným obloučkem zvýšil na 4:1. Murcia odpověděla střelou De Lucase, Pinto míč s námahou vyrazil na roh.

Giovani zkompletoval hattrick v 66. minutě. Z hranice šestnáctky poslal umístěnou střelu přesně k tyči. Mexický talent nemá v Barce nic jistého pro příští sezónu, svým výkonem ale naznačil, že se mu z Nou Campu nechce. Naopak Lilian Thuram v příští sezóně dres Blaugranas oblékat nebude, naznačily to i emotivní záběry z barcelonské lavičky. Místo něj se na hřiště dostal dvaadvacetiletý debutant Fali. Poté v krátkém sledu odešli za hřiště Gudjohnsen a Henry, na jejich místo se dostal Rueda a Krkič.

Poslední desetiminutovka patřila sestupujícímu celku. Po faulu Puyola na Mejíu proměnil pokutový kop Iván Alonso. Konečnou podobu skóre pak dal v 85. minutě Abel z přímého kopu.

Barcelona zvítězila 5:3 a s nepovedenou sezónou se rozloučila vítězstvím a konečným třetím místem v tabulce.

Autor: David Kubáň / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak uvidíme, jak zakončí sezónu slavná Barca. V poslední době to bylo hodně rozhárané, ale sestupující Real Murcia by pro ně neměl být neřešitelný oříšek, navíc se můžou obávat, že by mohli nakonec přijít i o 3. místo. To by byla pro Barcu potupa. Tip 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

s barcou to vipada bledě ale tenhle zapas vyhrajou 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

barca vyhra a jestli ne bude to dobre zakoncera letosni mizerie veri ze henry gool a rozlouci se s nima a vrat ise do anglie tam kam patri

Reagovat
smazaný uživatel

Barca by měla vyhrát.Tip 1-2

Reagovat
Mrvinho

Henry . Ale měli jste bobka co po 16. minutě?

Reagovat
smazaný uživatel

Oba týmy si s chutí zastříleli, Barca vyhrála, ale 3 góly v její siti není pro obranu dobrá vizitka. Kór pokud jde o slavnou Barcelonu !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele