29. kolo
23.03.2008 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Murcia - Espanyol Barcelona 4:0

Espanyol Barcelona absolutně nezvládl zápas v Murcii a ze stadionu La Condomina si odváží debakl 0:4 od domácího Realu. Murcii tak svitla naděje na záchranu. Na nesestupové pozice ztrácí již jen šest bodů. Espanyol hrající o evropské poháry si trošku zkomplikoval cestu a nyní je sedmý.

Real Murcia se neradoval z vítězství již dlouhých deset utkání. Z devíti z nich navíc odešli Los Pimentoneros poraženi. Javier Clemente si může říct: "Do třetice všeho dobrého." Byl to totiž jeho třetí zápas v pozici trenéra Murcie. První dva ještě prohrál, ale nyní zvítězil ve velkém stylu a Espanyol se oddálil od šance hrát Ligu mistrů. Ztrácel na čtvrté místo pouze dva body, ale díky včerejší výhře Atlética nad Sevillou je nyní rozdíl pětibodový.

Utkání začalo vcelku v klidu. První výraznější šance přišla až v 18. minutě, kdy domácí Jose Movilla vypálil velmi dobře z voleje, ale Carlos Kameni byl pozorný. O pět minut později ze zaskvěl krásnou sólo-akcí Abderrahman Kabous, avšak zakončoval zhruba z 26 metrů nad. Poté ještě Ivan Alonso prověřil Kameniho pozornost a ke slovu se dostali také hosté. Ve 26. minutě scházely centimetry přímému kopu Luise Garcíi. O deset minut později však udeřili domácí. Daniel Jarque zfauloval v pokutovém území Alonsa a sám faulovaný úspěšně proměnil nařízený pokutový kop.

Dvě minuty po přestávce domácí přidali další zásah. Byl to opět uruguayský útočník Ivan Alonso, kdo dopravil do sítě Gomezův centr. Murcia vedla zaslouženě 2:0 a z její strany to nebylo vše. Domácí byli plni elánu a tlačili se dále vpřed. Hráči Espanyolu byli zoufalí, ale v 56. minutě jim svitla naděje. Daniel Jarque však hlavičkoval pouze do břevna. Nicméně branku vstřelili opět domácí. Pablo Zabaleta ve vápně zkosil Ivana Alonsa a kopal se další pokutový kop. Jeho exekuce se ujal tentokráte Abel a byl také úspěšný. V 85. minutě přidal ještě vítěznou tečku hlavou Richi a Espanyol si z Murcie odvezl debakl 0:4.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si skoro jistý sestupující Real Murcia vyšlápl na favorizovaný Espanyol, jen co je pravda ! Ostatně Espanyol to v poslední době pytlíkuje všelijak a postupné propadání tabulkou tomu odpovídá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele