32. kolo
13.04.2008 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslabený Real přehrál Murcii

Real Madrid zvýšil svůj náskok před momentálně druhou Barcelonou, když zdolal předposlední Murcii brankou Sneijdera. Bílý balet hrál přes hodinu bez vyloučeného Torrese. Porážka Murcii srazila ještě více ke dnu La Ligy.

Real Madrid uspěl v dalším utkání o krále La Ligy a po remíze Barcelony v Huelvě zvýšil před posledním utkáním 32. kola svůj náskok před katalánským klubem na devět bodů. Ultradefenzivní Murcia zůstává na předposledním místě soutěže a pro záchranu bude muset pořádně zabrat. Trenér Javier Clemente ani po čtrnácté na Santiago Bernabéu se svým mužstvem nezvítězil.

Domácí tým nastoupil v očekávané sestavě, zato v sestavě hostí se objevilo několik změn. Místo Ochoy nastoupil Pina, ve středu zálohy se objevil Maraňón a na hrotu útoku Goitom.

Bílý balet se do "los pimentoneros" hned zpočátku opřel, ovšem první šanci měli hosté. V 5. minutě hlavičkoval těsně vedle šibenice Arzo po trestném kopu De Lucase. Real pěkně odpověděl o osm minut později. Sneijder našel nacvičeným signálem Raúla, ale ten příležitost zahodil a pálil vedle. Ve 14. minutě střílel mimo Sneijder a na opačné straně se zase hosté dožadovali penalty po souboji Gaga s De Lucasem. Intenzivní tříminutovku zakončil průnik Robbena a následná střela nad.

V 19. minutě došlo k jedné ze zásadních situací zápasu. Torres zezadu "sundal" šlapákem mladíka Aquina a byl vyloučen. Schuster přesto nereagoval střídáním, a tak Real zdolával obranný val Murcie v deseti. Ve 29. minutě se skácel ve vápně hostů Guti, ale viděl jen žlutou kartu za simulování a přijde o další zápas v Santanderu.

Nejhezčí akci první půle předvedl Real ve 38. minutě, kdy po kombinaci Sneijdera s Gutim zachránil před Robinhem Carini. Ve 45. minutě zase měli obrovskou příležitost hosté, po patičce Goitoma zachránil skvělým zákrokem před nabíhajícím Aquinem Wesley Sneijder. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Murcia začal druhou půli zostra a po zákroku Pepeho v pokutovém území na Aquina se mohl pískat pokutový kop. O dvě minuty nato střílel talentovaný Aquino z přímého kopu těsně nad. Pak našel Robben pěkně Robinha, ale před ním opět zachránil Carini. Další ožehavou situaci vyřešil na malém vápně před Goitomem polemicky Marcelo.

V 50. minutě měl příležitost Raúl, když Carinimu vypadl centr Sneijdera, ale další nebezpečí nepřišlo. Za čtyři minuty se ale domácí publikum mohlo radovat. Centr Gutiho odhlavičkoval zpět na hranici šestnáctky Raúl, odraženého míče se zmocnil bleskově Sneijder a poslal projektil do pravé šibenice branky Murcie.

Trenér Schuster vystřídal matného Robinha za Salgada pro posílení obrany a také vynikajícího leč unaveného Sneiijdera za jeho krajana Drentheho. Nakonec přišel ještě Diarra za Gutiho. Real si pečlivě hlídal těsný náskok, který i udržel. Poslední šanci měl Robben, který skvěle pronikl až před brankáře, ale nakonec se srazil s Drenthem a Real tak svůj gólový účet už nenavýšil.

Autor: Jaroslav Smrž / www.as.com, www.marca.es

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 pro Real

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1!! muj tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid potvrdí dominantní postavení v tabulce Primera División. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid moc nespřesvědčil, výhra o gól je na tým jeho formátu zatraceně málo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele