20. kolo
20.01.2008 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Racing Santander 1:0

Barcelona porazila v nepříliš záživném utkání pasivní Racing Santander, jedinou branku zápasu zařídil v 31. minutě Thierry Henry. Pro domácí pak přišel ještě jeden důležitý moment, to když se na hřiště po zranění konečně vrátil asi nejlepší hráč týmu – Lionel Messi.

Utkání od počátku chyběl rytmus, Barca se sice snažila tlačit dopředu, ale přechod do útoku byl pomalý, hosté z Kantábrije se do vpřed nehnali vůbec. Většina akcí Blaugranas se táhla přes strany, aktivní byli oba krajní beci – Gianluca Zambrotta a Sylvinho.

Právě Zambrotta po hezké a efektivní kombinaci s Giovanim připravil první gólovku pro Thierry Henryho, který přeskočil svého obránce, ale ve vyložené pozici mířil hlavou nad. Napodruhé už se však zkušený Francouz nemýlil a po špatně odraženém rohovém kopu v poklidu otevřel hlavou skóre.

Racing se pokusil okamžitě zareagovat, ale obrana Katalánců byla v prvním poločase pevná a Victor Valdés nemusel zasahovat ani v jednom případě. Do odchodu do kabin už se prakticky nic zajímavého neudálo, a tak si diváci museli počkat na druhou část hry.

Ani v té to však ze začátku nebylo o moc lepší. Racing neriskoval a i když prohrával, myslel hlavně na defenzívu. Přesto se sem tam nějaká ta šance objevila, nejdříve na straně Barcelony. Thierry Henry se svým typickým průnikem po levé straně uvolnil a krásně zpětnou přihrávkou našel Gudjohnsena, jeho střela však byla zblokována.

Santander si první a zároveň největší šanci utvořil díky Oscaru Serranovi, ten prokličkoval středem hřiště a vyslal překvapivou ránu na Valdése, ten byl ovšem pozorný a výborně míč vytěsnil. Poté se na hřiště dostal Lionel Messi a hra díky němu lehce ožila.

Hned při jednom ze svých prvních dotyků s míčem vybojoval zajímavou standardní situaci, Deco z ní napálil jen zeď. Messi byl aktivní i nadále, krásnou přihrávkou našel Krkice, jeho centr byl zblokovaný. Sám Krkic se málem dostal do zakončení pár sekund předtím, rychlý protiútok Deca s Henrym ale dobře zmařil brankář Coltorti.

Hosté také měli své příležitosti, ale byly to povětšinou jen náznaky, plynoucí ze přímých a rohových kopů, než přímé ohrožení branky.

Barca už si každopádně konec zápasu pohlídala a zaslouženě zvítězila 1:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
Messiáš

3:0(2x Henry, Bojan)

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to bude jednoznačné. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně bych to neviděl. Santander nejsou žádní nazdárci, ale samozřejmě Barca musí vyhrát a doufám, že uvidíme i pěkný výkon.

Jsem zvědav, jestli dostane od začátku šanci Deco a pak jestli se objeví i třeba na pár minut Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to sice těžkej zápas ale myslim že zvítězíme 2:0 (Eto, Iniesta)

Reagovat
smazaný uživatel

Že by dal Samuel gól z Afriky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byl hnus. Defenziva opet dobra, ale ofenziva otresna. Jediny pozitivum jsou 3 body a navrat Deca a Messiho, ktery ovsem nic moc neukazal.

Na Decovi byla znat nerozehranost, ale jinak predvedl vse - bojovnost, pohyb, pressing, prihravky. Jen ta presnost chybela.

Bohuzel se ukazalo, ze Bojan ani Dos Santos proste na zaklad nemaji. Uz jsem to psal driv a dneska me to jen utvrdilo. Bojan neukazal temer nic, Dos Santos pouze sobeckost. Oba jsou to velci talenti, ale do zakladu nepatri. Meli by dostavat sanci jen na posledni cca 20 - 30 minut, kdyz bude rozhodnuto a mohou se ukazat. Takhle byl nas utko bezzubi.

Jesteze Henry dal ten haluz, jinak to mohly byt poradne nervy.

Reagovat
Pharrell

TH14 vas spasil

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal bych jasnější vyjádření ofenzivních sil Barcy ! Stále to není ono, co by tento soubor měl předvádět. Takhle to bude mít ten královský Real až moc snadný !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele