34. kolo
27.04.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Zaragoza 1:1

Espanyol doma remizoval se Zaragozou, což je velký neúspěch pro oba celky. Katalánci tím dávají definitivní "sbohem" evropským pohárům, Los Maňos se naopak o něco přiblížili Segunda División, což by pro Zaragozu byla naprostá katastrofa.

Ale co naplat, remíza je zaslouženým výsledkem. Žádný ze soupeřů si vyhrát nezasloužil, prohra by zase byla příliš krutá. Hosté s hráči jako Ricardo Oliveira či Pablo Aimar ukázali, že boj o udržení je pro ně ohromně těžký. Zaragoza jakoby zapomněla hrát fotbal, to stejně ostatní platí o Espanyolu, který už šest kol v řadě nevyhrál.

Domácí každopádně byli v prvním poločase aktivnější, snažili se něco vymyslet, i když se jim to příliš nedařilo. K zajímavějším momentům patřily akce Riery či Torrejóna, ale nejednalo se o nic, u čeho by byla větší šance, že se otevře skóre. To stejné se dá řici o střelách Gabiho a Aimara na druhé straně. Jinak byl k vidění spíše boj o střed hřiště, v pokutovém území se míč většinou příliš neohřál.

Kvalita zápasu se nezlepšila ani po přestávce, alespoň však přišly branky. Ještě před tím měl šanci Parades, ale před Kamenim neuspěl, a tak se trestalo. Navrátilec do sestavy Riera překvapivil gólmana Césara v 59. minutě a jelikož Zaragoza poté působila neškodně, zdálo se rozhodnuto.

Los Periquitos mohli dokonce zvýšit, ale Luis García nedokázal zakončit pas Rufeteho, když byl César již překonaný. Pět minut před koncem přišlo vyrovnání. Rufete zahrál v pokutovém území rukou, což není zrovna nejšťastnější, a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bez problémů proměnil Ricardo Oliveira a zařídil hostům bod. A mohlo být pro Espanyol hůř, Sergio García však v poslední minutě trefil pouze tyč...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele