17. kolo
23.12.2007 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Penalty rozhodly o remíze Bilbaa s Murcií

Bilbao i Murcia zůstávají jen těsně nad sestupovou propastí, když mají po vzájemné remíze 19 bodů. Domácí se ujali vedení zásluhou Koikiliho, jenž dorazil neúspěšný pokutový kop Orbaize. Ale na začátku druhé půle ukázal Orbaizovi, jak se kope penalta, na druhé straně Baiano, a tak zápas skončil nerozhodně – 1:1.

Athletic vstoupil do utkání o poznání aktivněji a už ve 13. minutě klidně mohl slavit gól. Jenomže to by musel mít Llorente také trochu štěstí. Po průniku Gabilonda dostal totiž dobrou možnost skórovat, ale napálil jen břevno. Po půlhodině hry byla domácí strana také blízko. Ovšem Yesteho kop ze standardky změnil směr po doteku zdi a nestal se tak gólovým. Sudí pak alespoň odměnil aktivitu domácích nařízením pokutového kopu, když už se nemohli prosadit ze hry. Yeste opět trefil z "přímáku" zeď, ale tentokrát konkrétně Movillovu ruku a rozhodčí s odpískáním penalty ani chvíli neváhal. Ten následně neproměnil Orbaiz, ale na odraz balonu nejrychleji zareagoval Koikili a uklidil míč tam, kam patří, tedy do sítě. Pro levého beka Bilbaa to byl jeho první prvoligový gól v kariéře a zatím asi nejsnadnější vůbec.

Druhá půle byla obecně více otevřená, obě strany se snažily hrát útočný fotbal. A už v 54. minutě fauloval ve výskoku Ocio Gomeze a nejen že si vysloužil žlutou kartu, ale také zavinil pokutový kop, kterým následně neomylně srovnal skóre Fernando Baiano. Pak si o deset minut později vybral slabší chvilku domácí golman Aranzubia, když hlavičkoval po zaváhání své vlastní obrany míč přímo k nohám Gomeze, jeho lob však naštěstí pro Bilbao dopadl na břevno a pak se odrazil Aranzubiovi do náruče.

Hosté z Murcie se dostali zásluhou vyrovnávací branky na koně a začali soupeře drtit. A nutno říct, že nebýt výtečného Aranzubii, asi by i vyhráli. Ten v 69. minutě zázračně vytáhl Regueirovu povedenou hlavičku. Pak byl v 86. minutě po druhé žluté kartě poslán do sprch Ocio, ale hosté už výhody jednoho muže navíc nedokázali využít a vezou z Bilbaa pouhý bod.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeji Basků z Bilbaa lepší umístění a taky bu už mohli protrhnout domácí smůlu (jen jedna výhra !). Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Murcía byla hlavně ve druhém poločase o trochu lepší, ale vyhrát si nezasloužila, ta penalta byla vymyšlená

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že jim to nevyšlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele