13. kolo
25.11.2007 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 2:2

Athletic Bilbao doma příliš mnoho zápasů nevyhrává. A po dnešku bude počet překvapených touto informací opět o něco méně. Když se totiž v prvním poločase dostanete do vedení, v ten nejvhodnější moment – krátce po začátku druhé půle – svůj náskok ještě zvýšete a přesto nejste schopni vedení udržet, je zkrátka někde problém. Toho problému dokázalo využít Deportivo La Coruňa a získalo veledůležitý bod.

Jak už tedy bylo řečeno, body se dělily rovnoměrně, každý ze soupeřů však na ten stejný podíl pohlíží zcela odlišně. Zatímco pro Bilbao je to jasná ztráta dvou bodů, které s výhledem na příští kola a na utkání proti Valencii či Realu Madrid mohly mít cenu zlata, hosté se díky němu udrželi nad hranicí sestupu a neumožnili svému přímému konkurentu v boji o udržení, aby se výrazněji vzdálil.

Bilbao nastoupila v útočně laděné sestavě a od počátku bylo lepším týmem. Před úvodním gólem mělo hned tři šance, z toho ta nejvýraznější skončila v jedenácté minutě po ráně Iraoly na tyči. Úspěšného zásahu se diváci na San Mamés dočkali ve 22. minutě – akci opět táhl Iraola, jehož centr do vápna si nešťastně srazil do vlastní brány hostující obránce Barragán.

Obraz hry se poté obrátil o 180 stupňů, územní převahu si vypracovali Lotinovi svěřenci, ovšem narozdíl od svého rivala si příležitosti za celý zbytek poločasu vypracovat nedokázali, k vidění byly pouze náhodné nakopávané centry do šestnáctky s minimální šancí na úspěch.

Krátce po příchodu z kabin se zdálo, že přišel rozhodující moment. Běžela 53. minuta, když se rozdíl zdvojnásobil. Akci rozjel fantastickou přihrávkou na Gabilonda Yeste, prvně jmenovaný zpracoval hrudí a posunul míč na Llorenteho, míč se pak dostal k nohám Davida Lópeze a následně do branky bezmocného Dudu Aouateho.

Světélko na konci tunelu se pro Los Blanquiazulues objevilo 27 minut před koncem. Dezorientovaná obrana Basků nechala Rikimu dostatek prostoru na to, aby si poradil s brankářem Aranzubiou, který nastoupil místo zraněného Iraizoze. Očekávaný tlak hostů se sice nedostavil, přesto se jim nakonec podařilo srovnat. V 89. minutě si na Guardadův centr z pravé strany naběhl Taborda a přesnou hlavičkou zasadil domácím tvrdou ránu...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na baskicko - galícijský souboj mi vychází remíza. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele