Další články

Athletic se rozloučí s legendou. Raúl García po sezoně ukončí kariéru

Raúl García má před sebou poslední týdny aktivní kariéry. Sedmatřicetiletý útočník Athletic Clubu se rozhodl po sezoně pověsit kopačky na hřebík. Dvojnásobný španělský reprezentant se rozloučí jako hráč s třetím nejvyšším počtem startů ve španělské nejvyšší soutěži.

LaLiga - preview 31. kola: Valencia cestuje do Pamplony

Valencia má stále naději na poháry a v dohrávce 31. kola potřebuje uspět v Pamploně, Osasuna zatím posbírala o pět bodů méně než její pondělní soupeř.

Syn Bilbaa: Loajalita Iňakiho Williamse pomohla Athleticu vrátit trofej a slávu

Více než 100 tisíc fanoušků Athleticu se v sobotu 6. dubna vydalo na dlouhou cestu do Sevilly na finále Copa del Rey. Od posledního vítězství v poháru v roce 1984 prohráli Los Leones šest finále. Nyní věřili, že prokletí konečně skončí. Dočkali se. A jedním hlavních hrdinů vítězného tažení hrdého baskického klubu byl i Iňaki Williams (29). Fotbalista, který se stal ztělesněním jednoho velkého snu.

Torres hledá novou výzvu, v Atléticu Madrid by mohl povýšit

Fernando Torres se během hráčské kariéry zařadil mezi legendy Atlética Madrid a španělskému klubu odvádí cenné služby i po přesedlání na trenérské řemeslo. Někdejší útočník vede tým do devatenácti let a už nyní hledá novou výzvu.

Hráč měsíce očima analytiků: Pau Cubarsí. Stoper, jenž v 17 letech stabilizoval obranu Barcelony

Byl to téměř jistě ten nejlepší narozeninový dárek, jaký kdy dostal. Španělský talentovaný stoper Pau Cubarsí (17) se letos v lednu, pouhý den před svými sedmnáctinami, dočkal prvního ligového startu v dresu Barcelony. Od té doby chyběl v její sestavě jen v jediném utkání ve všech soutěžích. Vytáhlý 184 centimetrů vysoký obránce okamžitě upoutal svými výkony, a to natolik, že dokonce zasáhl i do obou dvou nedávných přípravných duelů reprezentace.

Krejčí v létě změní angažmá, přestoupí do Betisu. Paska: My o ničem nevíme

Kapitán pražské Sparty Ladislav Krejčí je podle španělského deníku AS domluvený na letním přestupu do Realu Betisu. Sedmý tým La Ligy by měl českým šampionům za čtyřiadvacetiletého reprezentanta zaplatit zhruba osm milionů eur (200 milionů korun).

Camp Nou budou chránit dravci

Městská správa v Barceloně řeší kuriózní problém, hejna holubů tam znečišťují slavný fotbalový stadion Camp Nou a jeho okolí. Vedení katalánské metropole si na pomoc s přesunem holubů do městských parků povolalo orly a sokoly. V rámci pilotního projektu teď okolí domovského stadionu klubu FC Barcelona stráží tří až čtyřčlenné skupinky dravců. "Pracují" od osmi ráno do čtyř odpoledne, napsal deník The Guardian.

LaLiga - souhrn 30. kola: Atlético uspělo ve Villarrealu

Real Madrid neměl potíže s Athleticem a upevnil si pozici v čele LaLigy. Barcelona po dlouhé přesilovce porazila Las Palmas a pojistila si druhé místo před Gironou, ta zareagovala triumfem nad Betisem. Atlético Madrid si v pondělí večer poradilo s Villarrealem 2:1.

Rodrygo rozhodl o výhře Realu Madrid dvěma góly. Víc ho ale těší návrat Militãa

Real Madrid v neděli uhájil náskok v čele tabulky španělské LaLigy, když v domácím utkání s Athletic Clubem Bilbao zvítězil 2:0. Ústřední postavou zápasu se stal brazilský útočník Rodrygo, který vstřelil obě branky svého týmu. Více než dva góly ho však potěšil návrat spoluhráče Édera Militãa.

LaLiga - preview 30. kola: Atlético může zpět do čtyřky

Atlético Madrid po dvou porážkách za sebou vypadlo z pozic zaručujících LM, nyní však má možnost se na ně vrátit. Porážky Athleticu potřebuje využít na půdě Villarrealu, jenž se v případě výhry na bod přiblíží atraktivnímu sedmému místu.

Zápas španělské ligy v Getafe byl kvůli rasistickým urážkám přerušen

Sobotní zápas španělské ligy mezi Getafe a Sevillou poznamenaly rasistické útoky domácích fanoušků na Marcose Acuňu, kvůli nimž rozhodčí duel na několik minut přerušil. Na rasově motivované urážky z publika si po utkání stěžoval i trenér Sevilly Quique Sánchez Flores, jenž v minulosti v Getafe několikrát působil.

Yamal a Cubarsí mohou definovat celou éru světového fotbalu, prohlásil Xavi

Trenér Barcelony Xavi Hernández v pátek prohlásil, že dospívající hvězdy Lamine Yamal a Pau Cubarsí by mohly definovat novou éru světového fotbalu. Yamal oslnil v úterním přátelském utkání proti Brazílii, zatímco Cubarsí debutoval za La Roja minulý týden proti Kolumbii a také se představil proti pětinásobným vítězům mistrovství světa.

Davies dostal ultimátum, musí se rozhodnout do dvou týdnů. Není to fér, říkal jeho agent

Asi už nejbližších týdnech bude jasno o budoucnosti Alphonsa Daviese v Bayernu, kde má stále platnou smlouvu do roku 2025. Že by se však situace lepšila ve prospěch mnichovského celku, to se říci bezpochyby nedá. Kanadský reprezentant totiž dostal ultimátum a musí se v nejbližší době rozhodnout, kde chce hrát. A tohle se nelíbí jeho agentovi Nickovi Huosehovi.

Osasuna po šesti letech vymění trenéra, Arrasate neprodlouží smlouvu

Vedení Osasuny může s předstihem začít hledat nového trenéra. Na lavičce klubu z Pamplony nebude pokračovat Jagoba Arrasate, 45letý kouč neprodlouží končící smlouvu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele