základní skupiny - skupina A
19.06.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Brazílie - Mexiko 2:0

Vlastně to až taková spanilá jízda nebyla - tedy kromě úvodních 20 minut. Brazilci sice porazili Mexiko pohodlně 2:0, ale nebýt hrdiny Neymara, bůhví, jak by to vlastně dopadlo - zejména ve druhé půli totiž Mexičané byli favoritovi minimálně vyrovnaným soupeřem..

Namlsáni suverénní výhrou nad Japonskem nastoupili Kanárci do utkání ve velkém stylu - a Neymar, největší klenot týmu a zřejmě nejsledovanější hráč celého šampionátu, o sobě dal vědět už po několika minutách, kdy se na levé straně přehnal přes několik obránců soupeře a pokoušel se vyzvat ke skórování Freda (neúspěšně). Mexičanům v úvodu vůbec nefungovala obrana - pod vedením nejistého kapitána Mazy Rodrígueze působila spíše zmateným dojmem a inkasovala už v 5. minutě, kdy však Oscarova trefa po Neymarově pasu dostala ofsajdovou nálepku.

Raketový start Brazilců narušil až Giovanni dos Santos, který se krátce poté dostal k míči ve středu hřiště a dalekonosnou ránou poprvé prověřil Césara; domácí však byli celkově mnohem lepším týmem, a v 9. minutě to potvrdili zaslouženým gólem. Vše začalo u Daniho Alvese, jehož pas na Freda po úniku po pravé straně sice neprošel, ale míč propadl pouze k Neymarovi, jehož následný parádní volej levačkou rozburácel ochozy a rozesmutnil brankáře Coronu.

Aktivní Alves následně prověřil mexického gólmana nebezpečnou střelou z dálky, zatímco hostům musela do šancí pomáhat domácí obrana - konkrétně Marcelo, jehož neuvážené počínání nabídlo střeleckou příležitost Mierovi (a César může být rád, že míč letěl těsně vedle tyče). To už se však Mexiko začalo zvedat, a jak se později ukázalo, Brazílie se už po zbytek zápasu frenetickému úvodu ani nepřiblížila. Ještě po 25 minutách pálil Neymar těsně nad, ale pak už bylo živo především na brazilské polovině, zejména pak po jejích stranách..

Než se však Mexičané stihli probít do vyložené gólové šance, narušilo plynulost hry zranění Davida Luize, který se srazil s vlastním kapitánem Thiago Silvou a nadvakrát opustil hřiště kvůli krvácení z nosu, a tempo zbytku první půle tak bylo ztraceno.

Druhou pětačtyřicetiminutovku načal Silvův neplatný gól z ofsajdu, jinak se však hra notně zpomalila - oproti prvnímu dějství určitě. Scenerii soubojů o střed hřiště tak musel narušovat především skvělý Neymar, který byl v centru prakticky všeho podstatného - a i přes to, že Mexičané favorita zhusta přehrávali a působili často kompaktnějším a celkově lepším dojmem, byla to právě nová akvizice Barcelony, kdo byl nejvíc vidět. Nejprve po krátké výměně vyslal do akce Hulka, který tváří v tvář Coronovi pálil těsně vedle, poté se na pravém křídle prohnal kolem obrany hostí a tvrdou ránou o pár čísel minut tyč, a konečně v 65. minutě nechal vyniknout Coronu, který se musel vytasit s výborným zákrokem. Poslední zmiňovanou akci založil skvělou individuální akcí Paulinho, který si z mexické defenzivy udělal na několika desítkách metrů dobrý den..

Závěr utkání se však nesl v poněkud nezáživném duchu - Brazilci vedli a jelikož soupeře nepřehrávali, snažili se zejména udržet náskok, zatímco Mexičané sice ukázali, že jsou na tom fotbalově velmi dobře a umí se prosadit i proti těm nejsilnějším, ale zoufale jim chyběl důraz a důvtip v zakončení. Jejich největší šancí vlastně byla tečovaná rána Guardada, která letěla nad břevno.. a to zkrátka nestačí.

Brazilský kouč Scolari stáhnul 7 minut před koncem ze hřiště Freda, kterého nahradil Jo; v té době už kanárci honili cenné vteřiny nahrávkami na vlastní polovině. Nakonec to však byli oni, kdo ještě jednou skóroval - právě čerstvě střídající Jo v samém závěru napsal gólovou tečku za krásným průnikem Neymara. Brazilské vítězství tak nakonec bylo zasloužené - sice neoslnili, ale jestliže Mexičané nejsou schopni po celých 90 minut dostat Césara pod skutečný (a nikoliv pouze platonický) tlak, nemají šanci na úspěch..

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (43)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

u vedlejšího zápasu bych s tímhle obstál.

Reagovat
smazaný uživatel

to sakra jo

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 (3,15,34,56,78 Neymar-89 hrasek)

Reagovat
smazaný uživatel

tak pojd jeste 4

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci ve forme hrajici Brazilie proti bezradnymu Mexiku. Nezlobil bych se za peknej fotbal s vysledkem 3:0. Brazilie ma natolik usporadanou obranu, ze by se tam Mexicani dostat nijak nemeli, hrozil by gol leda z penalty

Reagovat
hradec

TIP na sestavu: Brazílie: Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Hulk, Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar, Neymar - Fred

Mexiko: José Corona - Gerardo Flores, Francisco Rodríguez, Hector Moreno, Carlos Salcido - Hiram Mier, Jesus Zavala, Gerardo Torrado, Andrés Guardado - Giovani dos Santos, Javier Hernández

Reagovat
smazaný uživatel

tip na Brazilsko sestavu: César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho - Oscar, Lucas - Hulk, Fred, Neymar

Reagovat
hradec

TIP: Brazílie 3:1 Mexiko

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych se divil kdyby Mexico uhralo neco proti Brazilii....tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
cepinzcegamy

over 3,5 něco jako 4:3 by bylo pěkný

Reagovat
klokan.paul

3:2

Reagovat
cepinzcegamy

Alves hattrick za 1000:1, to se nedá nedat

Reagovat
smazaný uživatel

Druhé kolo Poháru FIFA začnou opět domácí. Brazílie je logicky v tomto duelu jednoznačným favoritem, slušně se její tým rozjíždí a i dnes by měl mít navrch. Už proto, že Mexiko se zrovna s ideální formou nepotkalo a i zde na Konfederačním poháru pokračuje v rozpačitých výkonech, které kvalitě týmu zdaleka neodpovídají. Jinak očekávám slušnou podívanou, protože obě mužstva mají hravost vrozenou a tak se těším ... Tip 2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

BRAZIL

12JULIO CESAR (GK)

2DANI ALVES

3THIAGO SILVA (C)

4DAVID LUIZ

6MARCELO

9FRED

10NEYMAR

11OSCAR

17LUIZ GUSTAVO

18PAULINHO

19HULK

Substitutes

1JEFFERSON (GK)

22DIEGO CAVALIERI (GK)

5FERNANDO

7LUCAS

8HERNANES

13DANTE

14FILIPE LUIS

15JEAN

16REVER

20BERNARD

21JO

23JADSON

MEXIKO

12Jose CORONA (GK)

2Francisco RODRIGUEZ (C)

3Carlos SALCIDO

6Gerardo TORRADO

10Giovani DOS SANTOS

14Javier HERNANDEZ

15Hector MORENO

18Andres GUARDADO

20Jorge TORRES

21Hiram MIER

22Gerardo FLORES

Substitutes

1Guillermo OCHOA (GK)

23Alfredo TALAVERA (GK)

4Diego REYES

5Jesus MOLINA

7Pablo BARRERA

8Angel REYNA

9Aldo DE NIGRIS

11Javier AQUINO

13Severo MEZA

16Hector HERRERA

17Jesus ZAVALA

19Raul JIMENEZ

Reagovat
FCSL

Kalous - Karoch

Reagovat
smazaný uživatel

No ono poslední dobou si na ČT nevybereš. Lípa, Kalous, Čapek a za experty Němec, Karoch, Lička..to je fakt strašný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš pravdu, žádný komentátorský esa to teda nejsou, ale na druhou stranu, někde se to naučit musí ...

Reagovat
FCSL

Lípa a Štěpán ještě jdou, ale třeba Kalous a Vlášek, to je fakt děs. Němec mi taky ještě přijde v pohodě. Karoch je ale fakt klaun, navíc komentuje celkem často.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlášek, mně se zdálo, že jsem na někoho zapomněl. Ten je opravdu otřesný. Jirka Štěpán je v poho, někdy se snaží být až moc vtipný, ale jinak je u něj vidět progres. U Lípy taky, to musím uznat, i když prostě mě často uspává. Ale holt ne každý může být špica, to chápu. Daleko víc mi fakt vadí ty experti, prostě tam se mi zdá, že nikdo lepší jim to nechce dělat, protože jinak to není možný. Karocha nemůžu cejtit.

Reagovat
smazaný uživatel

Karoch mi připadá, že jakoby víc nad věcí a přitom to strašně cítím jako pózu. Kdežto Němec mi přijde takový upřímnější a v projevu pokornější, navíc má plus v té znalosti latinskoamerického fotbalové scény, když tam jako hráč působil a dodnes udržuje kontakty ...

Reagovat
smazaný uživatel

prečo neni v nominácii Carlos Vela???

Reagovat
smazaný uživatel

Ted si nejsem jistej, bud zraneni nebo spory s vedenim tymu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to určitě, je jasný, že nemůžou být od začátku skvělí. To překousnu, ale vadí mi výběr expertů, teď se mi tam líbí Libor Sionko, ten by nemusel být špatný, ale nevím, jestli ho plánují zapojit i do komentování přenosů. Ale Karoch, Němec a Lička, to je opravdu síla..

Reagovat
smazaný uživatel

měla být reakce..

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych trochu rozlišoval, neházel všechny do jednoho pytle. Třena Karoch versus Němec je trochu rozdíl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší bylo, když byl ve studiu Zelenka s Liborem Sionkem. Sparta tehdy zahrála hodně kvalitně a Zelenka tam tehdy Liborovi připomínal, že by měl být při hodnocení objektivní. Zelenka je případ sám pro sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie i druhém zápase na Poháru FIFA dokázala soupeře porazit a je v podstatě jednou nohou v semifinále. Předvedla solidní a ke konci udržovací výkon, když se hvězdička Neymar opět prosadil na začátku zápasu a výhru celkově tým Kanárků potvrdil až v samém závěru. Ale vítězství si zaslouží, i když Mexiko, byť nezachytilo první čvrtinu zápasu, dnes podalo daleko lepší výkon než v předchozím utkání. A upřímně nechápu, že nebyl tento zápas ve Fortaleze vyprodán. Vždyť přece hrálo domácí mužstvo, tak nevím v čem je problém, když nevyprodají vlastní mančaft při generálním turnaji na MS v příštím roce ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ocekavana vyhra, Neymar ukazuje svoji kvalitu, ted a v pristim roce to musi dokazat jako nikdy + navic v Barce, sem na nej zvedavej. Ale jako takovej vysledek 1:0 az do nejaky 93 minuty, kdy zvysili, nic presvedcivyho. Pritom se neda rict, ze by Mexiko bylo lepsi nez Japonsko. Mexicani gola nedali, to je taky v poradku a tudiz se s Konfederacnim poharem louci...Brazilie uz je jasne v semifinale a zapas s Italii uz si budou moct s chuti oba uzit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele