Vaclík: S Anglií to byl top výkon, ale pořád se máme kam posouvat

Podle brankáře Tomáše Vaclíka podali čeští fotbalisté při výhře 2:1 v pátečním duelu kvalifikace mistrovství Evropy proti Anglii asi nejlepší výkon za dobu jeho působení v reprezentaci. Za důležité však považuje, aby národní tým v podobném duchu pokračoval dál, a to hned v pondělním přípravném duelu se Severním Irskem.

Češi v zahraničí: Gólové hody českých střelců a Koubkova šílená minela

Mimořádně vydařený střelecký víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Dvakrát zacílil v zámořské Major League Soccer čerstvý reprezentant Zdeněk Ondrášek. V bundeslize skóroval Vladimír Darida, Serii A zase Ladislav Krejčí. Znovu se zadařilo i Tomáši Pekhartovi ve druhé španělské lize. To ale stále ještě není všechno...

Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Češi v zahraničí: Vydra se připomněl v Burnley. Trefil se Novák, zazářil Vaněček

Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League a Tomáš Vaclík se Sevillou zase po roce vede španělskou LaLigu. Dvakrát se trefil v Maďarsku útočník David Vaněček. V turecké lize se do listiny střelců zapsal obránce Filip Novák.

Podle Vaclíka nejsou reprezentanti tak špatní, jak se píše

Podle brankáře Tomáše Vaclíka je zbytečné po sobotní porážce 1:2 v utkání evropské kvalifikace v Kosovu podléhat špatné náladě. Věří, že čeští fotbalisté pořád mají sílu a nejsou tak špatní, jak se píše. Byť se reprezentanti po polovině kvalifikace propadli na nepostupové třetí místo ve skupině, podle gólmana španělské Sevilly mají stále situaci ve svých rukou.

Reprezentanti vstřebávají prohru z Kosova, už trénovali v Černé Hoře

Čeští reprezentanti vstřebávají sobotní prohru 1:2 v Kosovu, která jim zkomplikovala boj v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Reprezentanti se hned po zápase letecky přesunuli do Podgorici k úternímu dalšímu duelu skupiny v Černé Hoře a v dějišti utkání už poprvé trénovali. Vpodvečer je ještě čekal rozbor prohraného duelu v Kosovu.

Gólman Vaclík i přes velké změny v kádru cítí v Seville důvěru

Po šestém místě v minulé sezoně španělské fotbalové ligy prošel kádr Sevilly výraznou obměnou, brankářskou jedničkou ale zůstal Tomáš Vaclík. Z úvodních tří duelů nové sezony Primera División dvakrát vychytal čisté konto a andaluskému celku pomohl k sedmi bodům.

Češi v zahraničí: Ondrášek pokračuje v kanonádě v zámoří

V perfektní formě se momentálně nachází Zdeněk Ondrášek, v zámořské MLS se znovu trefil v dresu Dallasu. V polské lize zase skóroval obránce a kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek. Opakovaně se blýskl i Richard Sedláček v Alkmaaru. Mezi střelce se zapsal i Filip Twardzik na Slovensku a David Vaněček v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Kadeřábek rozhodl, dvakrát se trefili Necid, Ondrášek i Schwarz

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté hrající v zahraničních ligách. Dvě branky si zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu, Zdeněk Ondrášek z amerického Dallasu a také Petr Schwarz z polského Rakówa Czestochowa. Obránce Pavel Kadeřábek zase rozhodl o vítězství Hoffenheimu v německé bundeslize nad Brémami.

Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Vaclík pomohl Seville čistým kontem k výhře nad Liverpoolem

Brankář Tomáš Vaclík pomohl španělské Seville k výhře 2:1 nad vítězem Ligy mistrů Liverpoolem. Český reprezentant v přípravném utkání v Bostonu odchytal druhý poločas a udržel čisté konto, přestože španělský celek hrál v závěru utkání v oslabení.

Vaclík si nikdy nemyslel, že vyhraje českou anketu, natož obě

Brankář Tomáš Vaclík si nikdy nemyslel, že by někdy mohl vyhrát jednu ze dvou hlavních českých fotbalových anket - novinářský Zlatý míč o nejlepšího hráče sezony a anketu FAČR o nejlepšího hráče roku. Ještě méně by ho napadlo, že obě dvě ovládne v jeden rok. Třicetiletý gólman za to vděčí hlavně skvělému podzimu po letním přestupu do Sevilly...

Vaclík poprvé ovládl anketu Zlatý míč ČR

Brankář Tomáš Vaclík poprvé ovládl novinářskou anketu Zlatý míč o nejlepšího českého hráče sezony. Třicetiletý gólman španělské Sevilly získal ve 23. ročníku 977 bodů a udržel vedení po podzimní části. Druhý skončil se ziskem 882 bodů vítěz jarní poloviny ankety záložník Tomáš Souček z pražské Slavie a třetí příčku s 665 body obsadil stejně jako před rokem obránce německého Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Výsledky ankety, v níž se sčítají hlasy za podzim a jaro, dnes byly vyhlášeny v Praze.

Češi v zahraničí: Papadopulos slavil titul, Plašil se dojemně loučil

Největší úspěch kariéry oslavil útočník Michal Papadopulos z polských Gliwic, které získaly premiérový polský titul. Gólových zápisů se dočkali obránci Filip Novák z tureckého Trabzonsporu a Adam Hloušek z Legie Varšava. Trefil se také záložník Jaroslav Navrátil, který s Go Ahead Eagles bojuje v baráži o postup do nizozemské Eredivisie.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele