Další články

Smolař Courtois vynechá celou sezonu, tentokráte si natrhl meniskus

Thibaut Courtois musí odložit plánovaný návrat mezi tyče Realu Madrid. Belgický brankář měl za několik dní naskočit k modelovému utkání proti rezervnímu týmu, čáru přes rozpočet mu ovšem udělal dnešní trénink.

Courtois nebude připravený na EURO 2024. Optimistická varianta? Návrat až v květnu

Na reprezentační úrovni odchytal Thibaut Courtois přes sto zápasů, případné další na EURO 2024 ovšem nepřidá. V rozhovoru pro belgický deník La Derniére Heure totiž uvedl, že se po zdravotní stránce nedá na velký turnaj do pořádku. Sám přitom přiznal, že návrat na trávníky plánuje nejdříve v květnu příštího roku, a to se ještě snažil být při odhadech optimistický.

Real Madrid řeší nečekaný problém, Courtois si přetrhl kolenní vazy

Vedení Realu Madrid bude během nadcházejících tří týdnů řešit otázku jedničky mezi tyčemi. Bílý balet se musí vypořádat s nečekanou ztrátou, o většinu letošní sezony přijde Thibaut Courtois.

Courtois v polovině srazu opustil Belgičany a šokoval trenéra Tedesca

Belgický brankář Thibaut Courtois předčasně odjel z reprezentačního srazu, protože podle svých slov v týmu necítil dostatečný respekt. Nebude tak k dispozici na úterní zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Estonskem v Tallinnu, čímž šokoval italského trenéra Belgičanů Domenica Tedesca.

Courtoisovi chyběly další góly. Snad toho nebudeme litovat, doufá

Real Madrid velmi dobře rozehrál čtvrtfinále Ligy mistrů, když nad Chelsea v domácím prostředí vyhrál 2:0, maximální spokojenost ale v jeho kádru nepanuje. Výtky má například brankář Thibaut Courtois, belgickému gólmanovi k radosti chyběl ještě minimálně jeden vstřelený gól navíc.

Představení účastníků MS 2022 - Belgie

O Mistrovství světa 2022 se v Belgii už před deseti lety mluvilo v souvislosti s tím, že půjde o vrchol její zlaté generace v čele s útočníkem Lukakem či záložníkem Kevinem de Bruynem. Naneštěstí pro třetí celek ze šampionátu v roce 2018 se ale zdá, že vrchol má tato generace již za sebou.

Nejlepší hráč podle UEFA vzejde z trojice Benzema, Courtois, De Bruyne

Nejlepší fotbalista sezony 2021/22 v anketě UEFA vzejde z trojice Karim Benzema, Thibaut Courtois (oba Real Madrid) a Kevin De Bruyne (Manchester City). Vyhlášení proběhne spolu s dalšími kategoriemi 25. srpna v Istanbulu při losu skupin Ligy mistrů.

Hrdina finále Courtois si s Realem splnil sen a dočkal se chybějící trofeje

Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois považuje triumf v Lize mistrů za velké zadostiučinění. Belgický reprezentant byl při výhře 1:0 nad Liverpoolem hrdinou zápasu a díky několika klíčovým zákrokům získal i ocenění pro nejlepšího hráče utkání. Třicetiletý gólman si po osmi letech vynahradil finálové zklamání.

Realu Madrid budou kvůli koronaviru chybět čtyři hráči

V Realu Madrid se kvůli pozitivnímu testu na koronavirus musejí v nejbližší době obejít bez kvarteta hráčů. Podle klubového webu se nakazili brankář Thibaut Courtois, záložníci Eduardo Camavinga a Federico Valverde a křídelník Vinícius Júnior.

Courtois kritizuje přeplněný kalendář, který nedává hráčům čas odpočívat

Belgický brankář Thibaut Courtois ostře zkritizoval mezinárodní federace FIFA a UEFA za neustálé rozšiřování kalendáře na úkor hráčů a jejich zdraví. Na stále větší množství zápasů si hvězda Realu Madrid postěžovala po nedělní prohře národního týmu 1:2 s Itálií v utkání o třetí místo v Lize národů. Podle něj se zápas hrál jen kvůli penězům.

Hráčem sezony 2020/21 podle UEFA bude Jorginho, De Bruyne, nebo Kanté

Evropská fotbalová unie UEFA zveřejnila nominaci na cenu nejlepšího hráče minulé sezony. Získá ji buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, Jorginho či N'Golo Kanté, nebo hvězda jejich finálového soupeře Manchesteru City Kevin De Bruyne. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna.

Courtois podepsal s Realem Madrid nový dlouholetý kontrakt

Real Madrid si předčasně pojistil služby Thibauta Courtoise. Belgický reprezentant s královským velkoklubem prodloužil smlouvu do roku 2026...

Nejsme loutky, které musí pořád hrát, prohlásil brankář Courtois

Hráči Realu Madrid neskrývali po bezbrankovém sobotním duelu španělské ligy v Pamploně rozladění. "Bílý balet" nastoupil k zápasu 18. kola navzdory komplikacím způsobeným sněhovou bouří Filomena a špatnému stavu hřiště. Podle brankáře Thibauta Courtoise nejsou hráči loutky, které musí za všech okolností hrát.

Čech na rozdíl od Navase syna respektoval, řekl Courtoisův otec

Otec brankářské jedničky Realu Madrid Thibauta Courtoise v rozhovoru pro belgický deník Le Derniere Heure přiznal, že jeho syn měl před dvěma roky po příchodu do španělského velkoklubu velké problémy s tehdejší gólmanskou jedničkou Keylorem Navasem, který prý osmadvacetiletého belgického reprezentanta nerespektoval. Thierry Courtois dal situaci do kontrastu s tou v roce 2014, kdy jeho syn přestoupi z Atlética Madrid do Chelsea a dlouholetá jednička klubu Petr Čech dělala prý vše proto, aby se Courtois junior cítil v novém působišti dobře.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele