Další články

Lewandowskému se už nevěří, tvrdí polský novinář. Polsko směřuje síly na EURO 2028

Šance na přímý postup na Euro do Německa je už spíš jen v teoretické rovině. Z posledních pěti zápasů vyhráli Poláci jen dva nad Faerskými ostrovy. Proti Moldavsku a Albánii nepřesvědčili. Před měsícem navíc sáhli k výměně trenéra a Portugalce Fernanda Santose nahradil Michal Probierz.

Cítím, že se forma po zranění zlepšuje, pochvaluje si Lewandowski

Polský kapitán Robert Lewandowski je před pátečním úvodním zápasem kvalifikace mistrovství Evropy v Praze proti českému týmu přesvědčen, že jeho forma jde po nedávném zranění nahoru. Čtyřiatřicetiletý útočník Barcelony dal v posledních osmi soutěžních duelech jen dvě branky a měsíc neskóroval, při víkendovém šlágru španělské ligy s Realem Madrid (2:1) se už ale cítil výborně. Doufá, že Poláci pod novým portugalským trenérem Fernandem Santosem si odvezou z Edenu tři body.

Lewandowski pohledem dat: Co můžeme od kanonýra čekat?

Dva bundesligové tituly s Borussií Dortmund a dalších osm prvenství s Bayernem Mnichov, s nímž opanoval rovněž Ligu mistrů. Před letošní sezonou se však Robert Lewandowski (34) rozhodl vykročit za novou výzvou a přestoupil do Barcelony. Dlouhodobě patří také k oporám polské reprezentace, která se v pátečním utkání kvalifikace ME představí v Edenu. Na co se má česká obrana připravit?

Lewandowski je zraněný a zřejmě vynechá pohárové El Clásico

Barcelona bude ve čtvrtečním semifinále domácího poháru na hřišti Realu Madrid s největší pravděpodobností postrádat nejlepšího střelce útočníka Roberta Lewandowského. Lídr tabulky kanonýrů španělské ligy utrpěl ve víkendovém utkání na hřišti Almeríe zranění stehenního svalu na levé noze, uvedl katalánský klub na svém webu. Délku absence své opory Barcelona neoznámila.

Ronaldo poprvé není v nominaci na cenu FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku

Dvojnásobný vítěz Cristiano Ronaldo se poprvé nebude ucházet o cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku podle FIFA. Experti portugalského útočníka nezařadili ani do úvodní čtrnáctičlenné nominace.

Sportovní soud potvrdil Lewandowskému distanc za červenou kartu

Barcelonští se budou muset v příštích třech zápasech obejít bez kanonýra Roberta Lewandowského. Španělský správní soud pro sport dnes polskému reprezentantovi potvrdil disciplinární trest za červenou kartu, proti němuž se katalánský klub odvolal. Dvojnásobný nejlepší fotbalista světa bude Barceloně poprvé chybět v nedělním zápasu s Atléticem Madrid.

Lewandowski může nastoupit do barcelonského derby, soud mu pozastavil trest

Útočník Barcelony Robert Lewandowski nepřijde o sobotní městské derby s Espaňolem ve španělské lize. Po červené kartě v listopadovém utkání v Pamploně dostal distanc na tři zápasy, podle klubového webu však soud v Madridu trest pozastavil.

Barcelona neuspěla s odvoláním, Lewandowski bude tři zápasy chybět

Dvojnásobný nejlepší fotbalista světa Robert Lewandowski dostal krátce po vyřazení polské reprezentace v osmifinále mistrovství světa nepříznivou zprávu ze Španělska. Odvolací komise národního svazu nevyhověla odvolání Barcelony proti třízápasovému distanci, který dostal čtyřiatřicetiletý útočník před začátkem šampionátu v Kataru.

Lewandowski po prvním gólu na MS: Splnil jsem si dětský sen

Polák Robert Lewandowski si premiérovou trefou na mistrovství světa splnil dětský sen. Jedna z největších hvězd turnaje v Kataru dnes pomohla své reprezentaci gólem k vítězství 2:0 nad Saúdskou Arábií. Polsko má ve skupině C po dvou zápasech čtyři body a přiblížilo se prvnímu postupu do play off po 36 letech.

Lewandowského neproměněná penalta mrzela, snaží se ale dívat do budoucna

Polský kanonýr Robert Lewandowski se po bezbrankovém duelu s Mexikem v úvodu fotbalového mistrovství světa jen těžko smiřoval s neproměněnou penaltou, z níž mohl zápas rozhodnout. Přestože i po dnešku stále čeká na premiérový gól na světovém šampionátu, snažil se zůstat pozitivní a věří, že se ho na turnaji dočká. Podporu má i u trenéra národního týmu Czeslawa Michniewicze.

Ronaldo, Messi, ale také Neymar. Velikáni mají poslední šanci získat zlato z MS

Lionel Messi (35), Cristiano Ronaldo (37) a mnoho dalších fotbalových osobností cestuje do Kataru s vědomím, že mají poslední šanci získat vysněnou trofej pro světového šampiona.

Představení účastníků MS 2022 - Polsko

Od roku 2016 se žádná velká akce neobejde bez polského výběru. Jaký to rozdíl oproti 90. letům minulého a začátku tohoto století. Avšak kde je nějaký úspěch? Za vyvedený turnaj lze označit jen ono francouzské Euro šest let dozadu. Dva roky nato shořeli ambiciózní Biało-czerwoni v Rusku, před rokem zase na evropském šampionátu doplatili na absenci souhry pod nově instalovaným koučem.

Lewandowski: Není důležité, kdo střílí góly, hlavní jsou tři body

Barcelonský kanonýr Robert Lewandowski věnoval hattrick v 1. kole skupiny Ligy mistrů proti Plzni své manželce, která v den zápasu oslavila narozeniny a nechyběla v hledišti. Čtyřiatřicetiletý polský útočník byl nadšený, jak jemu i týmu vyšel první duel v prestižní klubové soutěži po letním příchodu z Bayernu Mnichov. Po vysokém vítězství 5:1 pochválil spoluhráče za přihrávky.

Lewandowski si v Barceloně polepší, může vydělat až 1,3 miliardy

V přepočtu téměř 1,3 miliardy korun čistého si vydělá polský kanonýr Robert Lewandowski díky čtyřleté smlouvě s Barcelonou, kam přestoupil v létě z Bayernu Mnichov a ve středu se v jejím dresu postaví v Lize mistrů Plzni. Své bankovní konto může dvojnásobný nejlepší fotbalista světa obohatit ještě o bonusy za týmové úspěchy. Detaily jeho kontraktu zveřejnila španělská rozhlasová stanice Cadena Ser na svém webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele